Politiebericht Venlo 28-08-2001
Mediabericht 28 augustus (laatste berichten)

ROERMOND Verkeerscontrole

Roermond De politie heeft dinsdagmorgen een verkeerscontrole gehouden op de Bredeweg. Hierbij werd speciaal gelet op het gebruik van beveiligingsmiddelen in de auto, zoals autogordel en kinderzitjes. Er werden ongeveer 50 autos gecontroleerd en negen automobilisten kregen een proces-verbaal aangezegd. Acht maal voor het niet gebruiken van de verplichte autogordel en eenmaal voor het niet gebruiken van een kinderbeveiligingsmiddel. De agenten kregen veel positieve reacties op de controle.

BELFELD - In het kader van het verkeersproject Samen minder zijn maandagmiddag op de Rijksweg Noord (N271) door de politie weer controles gehouden. Van de 925 gecontroleerde voertuigen reden 118 bestuurders te hard. De snelheid terplaatse is gesteld op 50 km/u en de hoogste gemeten snelheid bedroeg 87 km/u.

MEIJEL Verkeerscontrole

MEIJEL - Als gevolg van de afsluiting van de Roggelsebrug, die tenminste tot 1 november zal duren, zijn er door Rijkswaterstaat verschillende omleidingsroutes aangegeven. Deze routes worden door de politie extra gecontroleerd, met name omdat ze door woonkernen gaan. Naast snelheidscontrles wordt streng gelet op gesloten verklaringen, eenrichtingsverkeer en inhaalverboden in Meijel, Ospel, Eind en Leveroy.

OSPELDIJK - In het kader van het verkeersproject afsluiting Roggelsebrug zijn dinsdagmiddag op de Meijelsedijk door de politie weer controles gehouden. Van de 723 gecontroleerde voertuigen reden 139 bestuurders te hard. De snelheid terplaatse is gesteld op 50 km/u en de hoogste gemeten snelheid bedroeg 95 km/u. Tijdens de controle raasde een trekker met tankoplegger langs de radarwagen met een snelheid van 83 km/u.