Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 28-08-2001 Politieberichten district Kerkrade (RKey; 15.15 u) Dinsdag, 28 augustus 2001

District Kerkrade

Kerkrade; hennepkwekerij
Bij controle afgelopen maandagmiddag in een woning aan de Platanenstraat in Kerkrade trof de politie in de kelder een hennepkwekerij aan met totaal 49 hennepplanten. Die werden samen met de aanwezige groeilampen (3), transformatoren (3) en de afzuiging inbeslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op tegen de bewoner. In het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met het parket van de officier van justitie werd een boete opgelegd van fl. 1.200,-. Voor het geval die niet (kan) wordt betaald werd ook meteen een dagvaarding uitgereikt om binnenkort voor de rechter te verschijnen.

Landgraaf; inbraak
Bewoners van een woning aan de Spoorstraat in Landgraaf ontdekten afgelopen maandagnamiddag bij thuiskomst dat was ingebroken. Bleek dat inbrekers die maandag bij de inbraak een stereo-installatie, een computer en sieraden hadden gestolen. Bij de politie werd aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in.