Politiebericht Eindhoven e.o. 28-08-2001
2ePersberichtdinsdag28augustus2001

Politieberichten

Eindhoven: Diefstal schoudertas
Dinsdagmorgen rond 10.40 uur is een 62-jarige vrouw uit Eindhoven slachtoffer geworden van diefstal van haar schoudertas. De vrouw fietste over de Echternachlaan richting Bis-schop Beckerslaan. Zij had de tas voor in het fietsmandje van haar fiets liggen. Een brom-fietser kwam naast haar rijden. Direct daarop greep de bromfietsbestuurder de tas uit het fietsmandje en reed snel weg richting Bisschop Beckerslaan. In de tas zaten diverse pasjes, wat klein geld, persoonsbescheiden, een portemonnee en een etui.

Eindhoven: Snelheidscontrole
Dinsdagmiddag tussen 13.15 en 15.00 uur is op de Genovevalaan een snelheidscontrole ge-houden. 132 voertuigen zijn gecontroleerd. 14 daarvan reden sneller dan 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 72 km/u.

Helmond: Verdachte diefstal uit winkel aangehouden Dinsdag rond 12.00 uur is op de Brouwhorst een 59-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij had daar in een winkel een aantal flessen frisdrank, ter waarde van fl. 24,93, wegge-nomen zonder deze bij de kassa af te rekenen. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hij kreeg een geldboete van fl. 250,- opgelegd.

Helmond: Autogordelcontrole
Dinsdagmorgen tussen 10.30 en 12.00 uur is op de Jan Stevensstraat en Boerhaavelaan een autogordelcontrole gehouden. 12 automobilisten kregen een proces-verbaal voor het niet dragen van de autogordel.

Valkenswaard: Aanrijding met gewonde
Dinsdagmiddag rond 13.20 uur raakte bij een aanrijding op de Eindhovenseweg een 16-jarige fietster uit Waalre gewond. Zij fietste over het fietspad van de Eindhovenseweg richting Valkenswaard. Een 60-jarige automobilist uit Waalre die ook richting Valkenswaard reed sloeg daar linksaf een inrit op. Hij verleende daarbij geen vrije doorgang aan de fietster die rechtdoor fietste. Het meisje kwam ten val en raakte gewond. Zij is overgebracht naar het Sint Josephziekenhuis.

Budel: Zwaar gewonde man uit Budel overleden
Dinsdagmorgen is in een ziekenhuis te Maastricht de 38-jarige man uit Budel overleden. Hij raakte maandag ernstig gewond bij een schietincident in Budel. De politie is nog bezig met het onderzoek naar de juiste toedracht van het incident.