Tie Holding NV

TIE: RESULTATEN DERDE KWARTAAL

dinsdag, 28 augustus, 2001

Amsterdam

Het aan de Amsterdamse beurs genoteerde B2B eCommerce softwarebedrijf TIE Holding N.V. (TIE) maakt bekend in het derde kwartaal (1 april 2001 tot 30 juni 2001) van het huidige fiscale boekjaar een netto omzet te hebben gerealiseerd van EUR 4,7 miljoen. Dit is een groei van 52% ten opzichte van EUR 3,1 miljoen in dezelfde periode van het vorige boekjaar. Dit kwartaal is het EBITDA-verlies met 54% verbeterd tot EUR 1,3 miljoen, in vergelijking met EUR 2,8 miljoen in het vorige kwartaal. Het management bevestigt wederom dat de jaaromzet meer dan verdubbeld zal worden.

De omzet van het derde kwartaal werd sterk beïnvloed door de verslechterende marktomstandigheden. Desondanks was de omzet in het derde kwartaal (EUR 4,7 miljoen) 6% hoger dan de omzet in het tweede kwartaal (EUR 4,5 miljoen). De reorganisatie die binnen het bedrijf heeft plaatsgevonden en de verschuiving van uitbreiding en investeringen naar consolidatie en integratie hebben een eenmalige uitzonderlijke uitgave van EUR 0,9 miljoen gekost.

Het business model van de vestigingen in de Verenigde Staten en de Benelux is nu zodanig aangescherpt dat er een hogere omzet en beter resultaat zal worden gerealiseerd. De organisatie in Zuidoost-Azië is gereorganiseerd en gereduceerd naar een niveau dat meer in lijn is met de verwachtingen van de lokale markt. Voor TIE Middle East is een management buy-out aanstaande. Om die reden zullen de resultaten van TIE Middle East niet langer worden geconsolideerd in de resultaten van TIE Holding NV voor het vierde kwartaal. In het derde kwartaal is een verlies van EUR 0,4 miljoen opgenomen in de consolidatie.

Het jaarrapport voor het fiscale boekjaar 2000 is gepubliceerd en morgen zal de Algemene Aandeelhoudersvergadering plaatsvinden in het bedrijfspand te Amsterdam (Schiphol-Rijk). De marktomstandigheden zijn nog steeds zeer moeilijk, maar de organisatie beschikt over een groot klantenbestand, welke reeds begrijpt dat elektronisch zaken doen zorgt voor beduidende kostenbesparingen, in het bijzonder tijdens een economische teruggang.

Profiel TIE
TIE Holding N.V. waarvan de aandelen sinds maart 2000 genoteerd staan aan de Amsterdamse beurs, ontwikkelt en verkoopt hoogwaardige, op XML/EDItm gebaseerde B2B eCommerce-software en -services. Dankzij de software en diensten van TIE kunnen gebruikers snel en efficiënt elektronisch zaken met elkaar doen. Door 'Digital Business Communities' (DBCs) op te zetten biedt TIE kopers en aanbieders in de Supply Chain de mogelijkheid tot efficiënte samenwerking (Collaboration). TIE heeft een brede klantenkring in de Benelux en is een vooraanstaand speler in de Verenigde Staten en Europa. De klanten van TIE bestrijken vele marktsectoren, waaronder retail, gezondheidszorg, bank- en verzekeringswezen, transport, productie en voedingsmiddelen.

Voor informatie:

TIE Holding N.V.
Dick Raman, President & CEO
Beech Avenue 180
1119 PS AMSTERDAM (Schiphol-Rijk)
Tel. (020) 658 99 03
Fax. (020) 658 99 02
Email: info@TIEglobal.com
Website: www.TIEglobal.com

© TIE Holding NV, 2001. All rights reserved.