Ingezonden persbericht


British Telecom certificeert ECT's intelligente softswitch voor interconnectie in de UK

UK carriers gebruiken ECT's AutoCarrier* reeds als een platform voor hun hypermoderne intelligente diensten; nu kunnen ze hun softswitch ook direct aan het openbare netwerk koppelen en zo de aanschaf en co-locatiekosten voor separate klasse 4 switches, service knooppunten en intelligente randapparatuur voorkomen.

Den Haag, 28 augustus 2001 - ECT (European Computer Telecoms AG), een vooraanstaande ontwikkelaar en fabrikant van de volgende generatie softswitching-technologie, heeft vandaag aangekondigd dat BT haar heeft gecertificeerd voor interconnectie in de UK via het BT NUP protocol. Dit betekent dat carriers nu de AutoCarrier als een direct op het Engelse PSTN-netwerk (public switched telephone network) aangesloten klasse 4 switch kunnen gebruiken.
Om diensten aan te kunnen bieden, gebruiken carriers met legacy switches aanvullende apparatuur, die duur is en kostbare co-locatieruimte inneemt. ECT heeft zich ten doel gesteld om de grote hoeveelheid apparatuur en de gecompliceerde architectuur, die beide noodzakelijk zijn voor het leveren van intelligente meerwaardediensten, te verminderen. Dit wordt bereikt door de inzet van haar volgende generatie technologie, die gebaseerd is op internet-software en open standaards. Zoals Walter Rott, ECT's technisch directeur (CTO), het samenvat, "Wij willen onze klanten in heel Europa in staat stellen om één zeer compacte softswitch te gebruiken voor interconnectie en, tegelijkertijd, als een innovatief en krachtig platform voor maatwerk diensten."
Natuurlijk kan ECT dit doel alleen bereiken door in elk Europees land goedkeuring voor interconnectie te verkrijgen. De AutoCarrier softswitch is geslaagd voor conformiteittesten, uitgevoerd door T-Nova Deutsche Telekom in juni 2000, waarmee de fundering voor goedkeuring in alle andere Europese landen werd gelegd. Goedkeuring in Ierland volgde bijvoorbeeld al in maart 2001.
Echter, de interconnectietesten voor de UK betroffen een bijzondere uitdaging vanwege BT NUP, de landspecifieke SS7 variant. Desondanks werden de goedkeuringtesten, uitgevoerd door BT Exact Technologies, in één keer en ver voor op schema - in slechts negen werkdagen - succesvol afgerond. "Natuurlijk, ik ben trots dat we BT interconnectie zo snel hebben gehaald," zegt Rott, "maar zelfs na zo'n significante mijlpaal is er geen rust voor mij en mijn collega's. Slechts een week voor de BT testen hebben we ook een interconnectietest in Tsjechië - voor een onderdeel van Deutsche Telekom Group - afgerond en nu ben ik alweer een interconnectietest in Frankrijk aan het voorbereiden, met weer een ander landspecifiek protocol, SPIROU. Dat betekent drie interconnecties in een absolute recordtijd!"

Carriers in heel Europa gebruiken de AutoCarrier om diensten te realiseren zoals personal number service met unified messaging, netwerkgebaseerde callcenters, audiotex en faxservices, prepaid belkaarten, webgebaseerde conferencing, etc. UK carriers kunnen dergelijke diensten nu ook aanbieden zonder aparte klasse 4 switches, intelligente randapparatuur, unified messaging-systemen of intelligente netwerkapparatuur, omdat deze allemaal zijn geïntegreerd in de AutoCarrier-architectuur.
De interconnectietesten zijn uitgevoerd volgens de in de UK overeengekomen PNO specificatie (1) en volgens de ITU-T standaarden waar deze door de PNO specificatie zijn overgenomen.

Over European Computer Telecoms AG
European Computer Telecoms AG is in 1998 opgericht in München, Duitsland, niet lang nadat de Duitse telecommunicatiemarkt werd geliberaliseerd. Het bedrijf ontwikkelt en produceert next-generation public switching solutions op basis van open-standaard, internet-compatible software en computertechnologieën. Naast het feit dat ECT intelligente switching en service platforms aanbiedt, helpt het bedrijf haar klanten ook bij het betreden van nieuwe markten. De diensten die het bedrijf aanbiedt variëren van het creëren van nieuwe bronnen van inkomsten en het optimaliseren van het gebruik van bestaande telecommunicatie-infrastructuren tot de snelle introductie van nieuwe services.

Het klantenbestand van ECT omvat onder andere operators van grote openbare netwerken en opkomende nieuwe carriers. De AutoCarrier*, een switching-systeem dat is ontwikkeld en wordt verkocht door ECT, is de allereerste softswitch die gebruik maakt van één en hetzelfde hardware-platform om een verbinding tot stand te brengen met de openbare telefoonnetwerken en om intelligente value-added services te implementeren. Met haar platform voor intelligente netwerken, INtellECT*, realiseert ECT bovendien intelligente value-added services op basis van een intelligent netwerk met INAP CS1 en CS2. Netwerk operators, telefoonmaatschappijen en internet service providers kunnen gebruik maken van service-applicaties om direct te reageren op veranderingen in de vraag in hun markten. Ze kunnen volledig nieuwe services ontwikkelen en zo een voortrekkersrol vervullen in hun specifieke sector. Er kan een grote verscheidenheid aan technologieën - zoals prepaid of postpaid facturering, data warehousing, geavanceerde routing, interactieve voice response (IVR), web-gebaseerd beheer, automatische distributie van gesprekken via het netwerk, unified messaging, digitale opname, tekst-naar-spraak en spraakherkenning - worden geïmplementeerd als nieuwe, intelligente services zonder dat hiervoor veel tijd of geld moet worden geïnvesteerd. ECT is voortdurend bezig met de ontwikkeling en integratie van nieuwe service-applicaties, die allemaal rechtstreeks kunnen worden geïmplementeerd op ECT softswitches zonder dat daarvoor extra hardware nodig is. Bovendien kan gebruik worden gemaakt van het internet om alle services direct beschikbaar te stellen voor resellers en de eindklant.

Surf voor meer informatie naar de website van ECT op www.ect-telecoms.com.

Voor meer persinformatie:
Text 100 BV
Dennis Doodeman
Tel: 020 530 43 45
E-mail: dennisd@text100.nl