Carros

Marco Borsato neemt Volkswagens Lupo voor War Child in ontvangst

(28 augustus 2001)

Marco Borsato nam onlangs namens de hulporganisatie War Child twee Volkswagens Lupo in ontvangst bij Volkswagendealer Autobrinkmann in Haarlem. De Lupo's zijn een gift van Volkswagen-importeur Pon's Automobielhandel B.V. uit Leusden en worden bij de Haarlemse Volkswagendealer gratis onderhouden.

Volkswagen steunde War Child al eerder door het ter beschikking stellen van twee Lupo's. Het zijn deze Lupo's die nu zijn omgezet in een schenking. Marco Borsato, ambassadeur van War Child, was degene die ooit de eerste contacten met Volkswagen legde.

De doelstelling van War Child is directe hulp te verlenen aan kinderen in oorlogsgebieden. De stichting richt zich primair op psychosociale hulpverlening, waarbij gebruik wordt gemaakt van creatieve therapieën. War Child zal de Lupo's gebruiken voor transport van materialen voor hulpprojecten en voor vervoer naar inzamelingacties in Nederland. Met de opbrengsten financiert de stichting projecten voor jonge oorlogsslachtoffers in onder meer Soedan, Pakistan, Bosnie, Sierra Leone, Eritrea en Kosovo.