Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-08-2001

Politieberichten stad Utrecht, 09.20 uur
Jongens spelen met nepvuurwapen

UTRECHT Maandagmiddag kreeg de politie een melding dat jeugd op de Johannes Uitenbogaertstraat met een vuurwapen liep te zwaaien.

Omstreeks half twee trof de politie een groep van zes jongeren aan. Aan de hand van een opgegeven signalement werd een 20-jarige jongen uit Utrecht staande gehouden. Tijdens de fouillering werd een op echt gelijkend pistool aangetroffen.

De 20-jarige Utrechter werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Hier verklaarde hij dat het nepwapen van een vriend was. De vriend meldde zich een half uur later op het bureau en werd eveneens aangehouden. Het betrof een 17-jarige jongen uit Utrecht. Tegen de jongens is proces verbaal opgemaakt

In Nederland zijn nepwapens die niet of moeilijk van echt te onderscheiden zijn verboden.

Gewapende overval

UTRECHT Bij een winkel aan de Vasco Da Gamalaan vond maandagmorgen een gewapende overval plaats.

Omstreeks half acht was de politie ter plaatse en trof in de zaak twee personeelsleden aan. Zij verklaarden dat rond zeven uur drie mannen de winkel binnen waren gekomen en onder bedreiging van een vuurwapen geld eisten.

Uit een kluis is een onbekend geldbedrag meegenomen. De verdachten hadden hun gezicht bedekt zodat de slachtoffers moeilijk een signalement konden geven. De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk voorafgaand of vlak na de overval iets gezien hebben. Heeft u informatie belt u dan met de politie van bureau Marco Polo, tel.: 0900 88 44.

Verkeerscontrole

UTRECHT De politie heeft maandagmiddag naar aanleiding van klachten uit de buurt op de Burgemeester Reigerstraat en de Oudwijkerdwarsstraat een verkeerscontrole gehouden.

Tussen half twee en vier uur werden 36 bekeuringen uitgeschreven. Maar liefst 31 fietsers reden door het rode verkeerslicht, waarbij in sommige gevallen gevaarlijke situaties ontstonden.

Twee bestuurders werden bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. Verder werden bekeuringen uitgeschreven voor het niet hebben van een bromfietscertificaat en het onverzekerd rijden op een bromfiets.

Mogelijk gestolen autos

UTRECHT - Tijdens de surveillance zag de politie maandagmorgen ter hoogte van een bushalte aan de Carnegiedreef een personenauto staan met de verlichting aan. Op het moment dat de agenten dichter bij het voertuig kwamen werd het voertuig gestart en reed hard weg.

De agenten vertrouwden het niet en zetten de achtervolging in. Na een korte achtervolging troffen de agenten het voertuig op de kruising Zebradreef met de Okapidreef aan. De bestuurder was inmiddels gevlucht. Onderzoek in de auto wees uit dat de bedrading was doorverbonden. Een half uur later werd via de meldkamer doorgegeven dat na een korte achtervolging een bestuurder op de Einsteindreef tegen een paal was aangereden.

Uit onderzoek bleek dat de bestuurder dezelfde man was die eerder was achtervolgd. Het betrof een 23-jarige man uit Utrecht. De politie zoekt nog uit of de autos van diefstal afkomstig zijn. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hier bleek dat de Utrechter tevens nog een straf moest uitzitten van 27 dagen.