Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-08-2001

Politieberichten district Rijn en Venen, 09.30 uur
Vrachtwagen verliest lading

MONTFOORT Op maandag 27 augustus, omstreeks half één in de middag, reed een 54-jarige vrachtwagenbestuurder met zijn truck met oplegger over de rotonde Willeskop. De oplegger was geladen met pallets waarop zich zakken met kalk bevonden. De oplegger kwam op een gegeven moment tegen de verhoging in het midden van de rotonde aan waardoor de lading begon te schuiven. De helft van de lading kwam hierna op het wegdek terecht. De rechterzijkant van de oplegger werd door de lading vernield.

Doordat de zakken met kalk waren opengebarsten op het wegdek was er geen verkeer meer mogelijk over de rotonde. Door de eigenaar van de vrachtauto werd materiaal ter plaatse gestuurd om de lading op te ruimen. Het verkeer kon omstreeks half vier in de middag weer van de rotonde gebruik maken.

Hennepkwekerij

HARMELEN De politie rolde op maandag 27 augustus tijdens de ochtend een hennepkwekerij op aan de Nijverheidsweg. De politie had al enige tijd het vermoeden dat er in het pand een kwekerij aanwezig was. In het voormalige bedrijfspand werden 1500 hennepplanten en de bijbehorende apparatuur aangetroffen. De goederen werden inbeslaggenomen en door de politie afgevoerd.

In het pand werden 7 personen aangehouden. Het betroffen vier mannen van 52, 45, 42 en 40 jaar en wonend in Utrecht, Capelle aan den IJssel en Papekop. Verder werden drie vrouwen aangehouden in de leeftijd van 39, 23 en 21 jaar en inwoonsters van Nieuwegein, Rotterdam en Utrecht. De verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld.