Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-08-2001
Persberichten disrict Heuvelrug, 10.15 uur

Snelheidscontrole

RHENEN Maandagmorgen vond tussen half acht en half twaalf een snelheidscontrole plaats op de Grebbeweg. De toegestane snelheid is hier 50 km. In totaal passeerden 2345 autos de radar. Hiervan reden er 280 te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km per uur.

Alcohol

VEENENDAAL Een 38-jarige automobilist uit Veenendaal reed maandagavond rond half twaalf met een defecte koplamp op de Savornin Lohmanstraat. Toen politieagenten de auto wilden controleren, wisselden bestuurder en bijrijder van plaats. De voormalige bestuurder bleek na een ademanalyse 0,95 promille alcohol in het bloed te hebben. Daarop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een bekeuring ontving.

Jeugdoverlast

VEENENDAAL De politie heeft maandagavond rond zeven uur een 21-jarige man uit Veenendaal aangehouden die op de Colijnstraat bier stond te drinken. Toen hij de politiemensen zag gooide hij het flesje bier gauw over een muurtje. Daarop werd een bekeuring uitgeschreven voor drankgebruik op de openbare weg. Toen de man vervolgens werd gevraagd weg te gaan, weigerde hij dit. Na enkele waarschuwingen liep hij toch weg maar gaf de politieagent bij het weglopen een schouderduw. Er ontstond een handgemeen waarbij ook twee andere mannen kwamen helpen. Een van de politiemensen trok vervolgens zijn wapenstok en deelde enkele tikken uit. Daarop verwijderden de jongeren zich. Enige tijd later meldden de jongeren zich met twee vaders op het bureau voor een gesprek dat in goede harmonie heeft plaatsgevonden.