LIBERTEL-VODAFONE
http://www.libertel.nl

Unieke samenwerking Dolfinarium Harderwijk en Stichting Sam

Harderwijk, 28 augustus 2001 - Stichting Sam, de organisatie die kinderen met het syndroom van Down en autisme in contact brengt met dolfijnen, gaat samenwerken met Dolfinarium Harderwijk. Het is de eerste keer dat in Nederland een interactief programma voor deze specifieke doelgroep gegeven wordt. Deze unieke samenwerking is voor Stichting Sam een grote stap voorwaarts. De therapeuten van de stichting en de dolfijntrainers van Dolfinarium Harderwijk gaan intensief samenwerken.

Stichting Sam

Stichting Sam is drie en half jaar geleden opgericht door Richard Griffioen en Angela Kramers. Hun zoon Sam, geboren met het syndroom van Down, was toen net één jaar. Geïnspireerd door een documentaire over de stimulerende en motivatie verhogende werking van dolfijnen op kinderen met een aangeboren handicap richten ze Stichting Sam op. Met de hulp van Libertel-Vodafone, het mobiele telecommunicatiebedrijf dat het .onbereikbare bereikbaar maken. hoog in het vaandel heeft staan, als founding father en hoofdsponsor, heeft Stichting Sam zich dusdanig kunnen ontwikkelen dat ze nu helemaal klaar is voor de volgende stap; de samenwerking met Dolfinarium Harderwijk waardoor meer kinderen met het syndroom van Down en autistische stoornissen in Nederland het interactieprogramma kunnen volgen. Tot voor kort moest Stichting Sam voor deze interactie kostbare en voor de kinderen vermoeiende reizen maken naar Eilat in Israël, Tenerife in Spanje of Key Largo Florida in Amerika

Ontwikkeling programma in Nederland

De afgelopen twee maanden hebben de professionele dolfijntrainers van Dolfinarium Harderwijk en de therapeuten van Stichting Sam heel hard gewerkt om er voor te zorgen dat de kinderen bij de dolfijnen .op bezoek kunnen. en meer kinderen met het syndroom van Down of autisme de mogelijkheid hebben om in Nederland aan de interactie deel te kunnen nemen.