Carros

Multimediaplezier op de achterbank van Ford's Mondeo

(28 augustus 2001)

De achterbank van de nieuwe Ford Mondeo als bioscoopstoel of plek voor een spannende autorace. Met Visteon's Multi-Media systeem voor de achterpassagiers wordt een wereld van entertainment geopend.

Net als in de Ford Galaxy kan reeds vanaf fabriek dit schitterende Multi-Media systeem worden ingebouwd, dat voorziet in twee onafhankelijk te bedienen kleurenmonitoren in de hoofdsteunen van de voorstoelen. Hierop kunnen niet alleen videobanden van de videospeler worden afgespeeld, maar ook alle bekende spelcomputers kunnen worden aangesloten. Evenals een videocamera, overigens. Aansluiting gaat op de meest simpele wijze: plug and play.

Via de centrale bedieningsmodule en de afstandsbediening kunnen deze variaties worden gekozen. Daarbij is het mogelijk op de ene monitor een spelletje te spelen, terwijl op de andere een videoband wordt vertoond. Als informatiebron kunnen alle mogelijke spelcomputers, consoles en camcorders dienen, terwijl het 12-voltssysteem beschikt over vier aansluitingen voor hoofdtelefoons.

De belangrijkste systeemcomponenten zijn verdekt ingebouwd, waardoor het risico van beschadiging of diefstal aanzienlijk wordt beperkt. De videomonitoren in de hoofdsteunen (17,8 cm, 340.000 pixels) kunnen met een beschermhoes aan het zicht worden onttrokken.

Ford biedt dit unieke mobiele entertainmentcenter in de Mondeo aan voor fl. 6.600,-(2.995,- Euro). In de Ford Galaxy kost het pakket fl.7.995,- (3.628,- Euro). Geringe bedragen om absolute rust en tevredenheid op de achterbank te garanderen.