Carros

Nissan introduceert Primera Business Edition

Exclusieve versie van de Primera

(28 augustus 2001)

Nissan presenteert de Primera Business Edition. Het zakelijke model is extra compleet uitgerust en krijgt een zeer aangename prijs mee. De auto staat vanaf f 45.055,- (20.445,- EURO) in de prijslijsten. Aan de Primera Business Edition hangt een bijzonder exclusief tintje: het model is slechts tijdelijk verkrijgbaar.

De Primera Business Edition kenmerkt zich door een mix van sportiviteit en zakelijkheid. De extra's op deze Primera zijn talrijk. Het interieur wordt gedomineerd door chromen accenten: zowel de deurgrepen als de dorpelbeschermers zijn verchroomd. Aluminium siert de handrem en de versnellingspook. De bijzonder comfortabele stoelen zijn voorzien van stijlvolle bekleding. Informatie is in een oogopslag zichtbaar op de overzichtelijke lichte wijzerplaten met een zwarte achtergrond.

Het uiterlijk van de Business Edition is extra verfraaid door 15-inch sportieve lichtmetalen velgen, mistlampen voor, in carrosseriekleur uitgevoerde zij-skirts, chromen deurgrepen en een speciale chromen grille.

De technische voorzieningen van de Primera staan op het hoge niveau dat automobilisten van Nissan gewend zijn. Climate Control, elektrisch bedienbare ramen voor, elektrisch bedienbare en verwarmde buitenspiegels, afstandbediening op de centrale deurvergrendeling, een in hoogte verstelbaar stuurwiel, een pollenfilter en stuurbekrachtiging zijn standaard op de Business Edition.

Veiligheid gaat voor alles en daarom heeft de Primera de modernste actieve en passieve veiligheidsvoorzieningen. Hieronder vallen (zij)airbags, ABS met EBD en Brake Assist, hoofdsteunen voor en achter, in hoogte verstelbare driepuntsgordels met gordelspanners voor, twee driepuntsgordels achter en een centrale heupgordel achter, anti-hijacksysteem en elektronische anti-diefstal startblokkering.

De Primera Business Edition kent drie versies: de vier- en vijfdeurs, en de Estate. Ook de verscheidenheid aan motoren is groot. De automobilist kan een keus maken uit een 1.6-, 1.8-, 2.0-of 2.0 CVT-motor. Bovendien is er voor alle versies een krachtige 2.OTD-dieselmotor beschikbaar. De 1.6 is niet leverbaar in de Primera Estate.

De Primera Business Edition is vanaf nu te bestellen bij de Nissan-dealer.