Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-08-2001

Politieberichten district Eemland zuid, 09.15 uur
Verkeerscontrole

AMERSFOORT Door de politie werd dinsdagmiddag 28 augustus op de Laan van Emiclaer een verkeerscontrole gehouden. Tijdens de controle werden 32 automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. Er werd één automobilist bekeurd voor het verlopen zijn van de APK van zijn auto.

Visserijcontrole

AMERSFOORT Door de politie werd dinsdagavond 28 augustus gecontroleerd op het vissen in het water aan de Ringweg Randenbroek, Ringweg Koppel en Nijverheidsweg Noord. Tijdens de controle werden drie vissers bekeurd voor het niet hebben van een geldige sportvisakte. Twee personen kregen de gelegenheid hun sportvisakte aan het bureau alsnog te komen tonen.

Tasjesrovers op heterdaad aangehouden

AMERSFOORT Op dinsdagmiddag 28 augustus werd een 78-jarige inwoonster van Amersfoort beroofd van haar tas op de Schothorsterlaan. Dit gebeurde door een jongen en een meisje op een rode scooter, die na de beroving er vandoor gingen. Het slachtoffer belde de politie die direct in de omgeving op zoek ging naar de daders. Een motoragent die met een controle bezig was in de tunnel aan de Lienderteseweg zag de daders met de scooter langs komen en een woning ingaan.

Het tweetal kon daarna in de woning aanhouden. Het betrof een 20-jarige man en een 20 jarige vrouw, beiden inwoners van Amersfoort. Het tweetal werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. De tas werd later aangetroffen in de omgeving van de beroving.