Ingezonden persbericht


TELEFOON

(031) 0591 635000

TELEFAX

(031) 0591 635005

BEZOEKADRES

Waanderweg 3, 7812 HZ EMMEN

E MAIL

info@combination.nl

E-MAIL BERICHT

Betreft: Participatie Academisch Ziekenhuis Groningen in noordelijke ambulancezorg

Hierbij ontvangt u namens de directie van de regionale Ambulancevoorziening Noord en de Raad van Bestuur van het Academisch Ziekenhuis Groningen een persbericht over participatie van het Academisch Ziekenhuis Groningen in de organisatie Regionale Ambulancevoorziening Noord.

PERSBERICHT2908

Academisch Ziekenhuis Groningen

participeert in Noordelijke ambulancezorg.

Het Academisch Ziekenhuis Groningen en de Regionale Ambulancevoorziening Noord (RAV Noord) gaan nauw samenwerken

om de ambulancehulpverlening in het noorden te verbeteren. Het bestuur van het AZG en de directie van de RAV Noord hebben

inmiddels een wilsovereenkomst bereikt over participatie van het AZG in de RAV Noord. Er wordt een nieuwe organisatie

opgezet, met een nieuw bestuur waarbinnen de ambulancezorg wordt georganiseerd. Het is de bedoeling andere

zorgaanbieders zoals ziekenhuizen en verzekeraars hierbij te betrekken. De participatie van het AZG in de RAV Noord is uniek

in Nederland. Het initiatief heeft de steun van het ministerie van VWS.

Het AZG en de RAV Noord nemen door de samenwerking de bestuurlijke en inhoudelijke verantwoordelijkheid voor goede ambulancezorg in het noorden. Het AZG en de RAV Noord streven uiteindelijk naar verdere professionalisering, een integrale afstemming van opvang, vervoer en behandeling van patiënten en een optimale paraatheid en spreiding van ambulances in Noord-Nederland. De koppeling van beide organisaties leidt ook tot meer mogelijkheden voor gegevensregistratie en ICT-toepassingen. Ook op het gebied van opleiding, scholing en loopbaanbeleid biedt de nieuwe organisatie mogelijkheden. Een eerste aanzet is al in oktober 2000 gegeven toen verpleegkundigen en chauffeurs van de RAV Noord gingen meedraaien in het Mobiel Medisch Team van het AZG.

De RAV Noord omvat via de RAV Drenthe de ambulancehulpverlening in de hele provincie Drenthe, de ambulancehulpverlening rondom Leeuwarden en de regio Buitenpost, een aantal Waddeneilanden en binnen de provincie Groningen de ambulancehulpverlening in de regio Delfzijl. De RAV Noord heeft ongeveer 200 personeelsleden.