Ingezonden persbericht


Graag uw aandacht voor bijgaand persbericht.

PERSBERICHT

U.S. Media Contact: European Media Contact: Janet Brumfield Richard Woods WorldCom WorldCom
614-723-1060 or 800-644-NEWS 01223 250100 janet.brumfield@wcom.com richard.woods@uk.uu.net

DIAGEO SLUIT DRIEJARIGE OVEREENKOMST VOOR MANAGED WEB HOSTING SERVICES

MET WORLDCOM

WorldCom Hosting Services stuwende kracht achter digitale bedrijfsstrategie van wereldleider in premium drankmerken

CLINTON, Miss., 29 augustus, 2001 ? WorldCom (NASDAQ: WCOM), toonaangevend global business data en Internet communications provider, heeft een driejarige overeenkomst gesloten met Diageo (LSE: DGE, NYSE: DEO), een wereldmarktleider in premium drankmerken, voor de levering en het beheer van Web hosting faciliteiten.

WorldCom zal Diageo gaan voorzien van een data center, hardware, software, Web hosting services, 24x7 site management en aansluiting op haar uitgebreide IP network. Met behulp van WorldCom's Web hosting services wil Diageo (www.diageo.com) vanuit haar thuisbasis in het Verenigd Koninkrijk wereldwijd meer bekendheid geven aan haar global merk voor blended whiskey, Johnnie Walker, en aan Guinness, het wereldberoemde merk voor 'stout'. Diageo kwam in december 1997 tot stand uit de fusie tussen Guinness en GrandMet.

"Diageo zocht naar een service die niet alleen zeer snel kon worden ingevoerd, maar ook beheerd en ondersteund kon worden door een wereldwijd IP netwerk dat ons intensieve Internet verkeer moeiteloos aankan. En WorldCom kon aan al onze wensen voldoen," vertelt Robert Scahill, Web technology director voor Guinness UDV's Information Services strategie en transformatie.

"Van grote, complexe websites zoals die van Diageo tot de meest eenvoudige online toepassingen, voor elke behoefte heeft WorldCom een zeer complete oplossing," aldus Ron McMurtrie, Vice President E-Services bij WorldCom. "WorldCom biedt een zeer compleet dienstenpakket dat varieert van eenvoudige gedeelde hosting tot volledig beheerde hosting oplossingen. Een digitale strategie waarvoor steeds meer bedrijven kiezen."

Volgens een onlangs gehouden onderzoek van consulting company, OVUM, zal de wereldwijde markt voor managed Web hosting services groeien van USD 4.7 miljard in 2001 tot meer dan USD 27 miljard in 2006 en daarmee uitkomen op 56 procent van de totale Web hosting markt.
Via een samenwerkingsverband met Digex - een managed hosting en applications service provider waarin WorldCom een meerderheidsbelang heeft
- is WorldCom nóg beter in staat om aan de groeiende vraag naar high-end managed hosting services, zoals die aan Diageo worden geleverd, te voorzien.

Van Web server co-locatie tot gedeelde en op maat gesneden hosting services, WorldCom heeft voor elke klant de juiste Web hosting services. Services die stuk voor stuk lopen via WorldCom's prijswinnende, wereldwijde IP netwerk en geavanceerde data centers door heel Amerika, Europa en Asia Pacific. Web hosting services maken deel uit van het complete scala aan geavanceerde data networking en communications producten en diensten dat WorldCom over de hele wereld biedt aan zowel kleine als grote ondernemingen.

Over Diageo plc
Diageo, een wereldwijd toonaangevend bedrijf voor premium drankmerken ontstond in december 1997 uit de fusie van Guinness en GrandMet. Diageo heeft een aantal beroemde merken in haar portfolio waaronder Smirnoff, Johnnie Walker, Tanqueray, Guinness, J&B, Baileys, Malibu en Cuervo.

Diageo's strategie richt zich op de premium dranken business, Guinness UDV. Zij heeft haar food businesses activiteiten beëindigd-- Burger King (aangekondigd op 22 juni 2000) en haar Pillsbury voedingsmiddelen business (aangekondigd 17 juli 2000).

Diageo is een wereldwijd bedrijf, aanwezig in 185 landen. Het bedrijf is genoteerd aan de London Stock Exchange (DGE) en aan de New York Stock Exchange (DEO). Voor meer informatie over Diageo, haar merken, personeel en performance, bezoek www.diageo.com.

Over de WorldCom Group
WorldCom Group (NASDAQ: WCOM) is een vooraanstaande, wereldwijde communications provider voor de digitale generatie, actief in meer dan 65 verschillende landen met een jaaromzet van meer dan USD 20 billion. WorldCom levert de innovatieve technologieën en diensten die de basis vormen voor de bedrijfsactiviteiten van de 21ste eeuw. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar http://www.worldcom.com/nl # # #