Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van dinsdag op woensdag, 28-29 augustus 11:05 woensdag 29 augustus 2001

Martin Panman
0592-383211

ASSEN. Vermoedelijk tussen 25 augustus en 28 augustus is er ingebroken in het gebouw van de modelspoor- club Assen. Het pand aan de Overcingellaan is van de NS en de modelclup mag het gebruiken. Naast veel vernielingen zijn er modelsporen en model wissels gestolen. Ook is er een hoeveelheid gereedschap gestolen dat specifiek voor modelbouw gebruikt wordt. De schade loopt in de duizenden guldens. Het lijkt er op dat de inbreker(s) precies wist wat hij wilde stelen. Het moet een kenner zijn, volgens de aangever, een 44 jarige inwoner van Assen.
Aanrijding

ZUIDWOLDE. Een 83 jarige bestuurder van een auto veroorzaakte dinsdagmiddag een ongeval op de T-splitsing Lindelaan Ommerweg. De automobilist stond voor de T splitsing te wachten om linksaf te kunnen slaan. Plotseling trok de man op en zag daarbij een taxibusje over het hoofd. Hij reed tegen de zijkant van het taxibusje. Vermoedelijk door de schrik remde de 83 jarige niet, maar bleef gas geven. Raakte nog een keer de achterkant van het busje, reed vervolgens naar de andere kant van de weg waar hij nog een auto raakte. Vervolgens reed hij over het fietspad, reed een betonnen paal omver en kwam na 100 meter tot stilstand.
De bestuurder kwam er zonder kleerscheuren van af. De auto werd zwaar beschadigd en moest afgesleept worden. De bestuurder krijgt een proces-verbaal.

Wheely afgestraft

DALERPEEL. Een wheely op een motor is een 32 jarige inwoner van Dalerpeel slecht bekomen. Om zijn motor te testen maakte hij dinsdagmiddag een wheely op de Pr. Wilhelminastraat. Hij verloor echter de macht over het stuur en reed tegen een geparkeerde personenauto aan. Onderzoek wees uit, dat de motorrijder geen verzekering voor zijn motor had afgesloten. Hij kreeg een proces-verbaal

Fietser geschept

VRIES. Dinsdagmiddag schepte een 66 jarige automobilist uit Vries een fietser. De automobilist sloeg op de Nieuwe Rijksweg linksaf en zag daarbij een tegemoetkomende fietser over het hoofd. De 32 jarige fietser, afkomstig uit Assen belandde boven op de motorkap van de auto. Hij werd gewond overgebracht naar het Wilhelminaziekenhuis.

Over de kop

VRIES. Op de A28 gebeurde dinsdagavond een ongeval ter hoogte van Vries. Een 30 jarige bestuurster van een personenauto raakte met haar auto in de berm. Ze corrigeerde vervolgens sterk en sloeg een aantal keren met de auto over de kop. Een aantal omstanders haalden haar uit de auto en een ambulance bracht de vrouw naar het AZ in Groningen. Een verder onderzoek wordt ingesteld.

Inbraak bakkerij

BEILEN. Bij een bakkerij aan de Paltz is vannacht ingebroken. De bakker ontdekte vanmorgen vroeg dat een raam was opengemaakt aan de achterkant van het pand. In de winkel werd uit een kassa wat geld gestolen. De eigenaar deed aangifte.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe