Politiebericht Eindhoven e.o. 29-08-2001
3e Persbericht 29 augustus 2001

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Raam bus ingegooid
Op de Mathildelaan is woensdagmiddag rond 15.45 uur een 28-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het ingooien van een raam van een bus met een steen. Deze lijnbus was op weg naar Valkenswaard. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. De politie is op zoek naar getuigen van het incident. Dicht bij het raam dat is ingegooid zat een meisje. Van haar zijn geen gegevens bekend. De politie vraagt haar en eventuele andere getuigen om contact op te nemen via 0900-8844. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Drugszaak
In de binnenstad zijn woensdagmiddag rond 14.30 uur drie Eindhovenaren aangehouden. Op de Begijnenhof is een 36-jarige man aangehouden. De verdachte bleek in het bezit te zijn van een bolletje cocaïne. Dit is in beslag genomen. Hij is na verhoor heengezonden. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt. Op de Emmasingel werd een 37-jarige Eindhovenaar aangehouden en op de Kerkstraat werd een 19-jarige man aangehouden. Beiden worden verdacht van het dealen in drugs en zijn voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Bolletjes cocaïne aangetroffen
Op de Deken van Somerenstraat werd woensdagmiddag rond 14.20 uur een 53-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het dealen in drugs. Bij de man werden twee bolletjes cocaïne en een geldbedrag van 500 gulden aangetroffen en in beslag genomen. Hij is voor verder onderzoek ingesloten. Rond 17.30 uur werd op de Elzentlaan een 51-jarige man (woonplaats onbekend) aangehouden. Hij wordt verdacht van het kopen van cocaïne bij de eerder aangehouden 53-jarige verdachte. De man is na verhoor naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Betrapt op het rijden zonder rijbewijs Tijdens een algemene verkeerscontrole werd een 26-jarige automobilist uit Rotterdam staande gehouden omdat de APK van zijn voertuig was verlopen. De bestuurder gaf in eerste instantie een valse naam op. Later bleek dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. In de auto werd een kleine hoeveelheid weed aangetroffen. Hiervan deed de bestuurder vrijwillig afstand. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Snelheidscontrole
Op de Wethouder van Wellaan zijn woensdagmiddag tussen 14.50 uur en 15.50 uur 2.389 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan overtraden 108 bestuurders de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 94 km/u.

Helmond: Bekeurd voor nuttigen alcohol
Op de Bindersestraat is woensdagmiddag rond 16.30 uur een 55-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij wordt verdacht van het nuttigen van alcohol op de openbare weg. De verdachte is na verhoor naar huis gestuurd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Op het Gerardusplein werd woensdagmiddag rond 16.30 uur een tweede verdachte, een 51-jarige man uit Helmond aangehouden omdat hij alcohol nuttigde. Ook hij is na verhoor naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Best: Auto gestolen
Vanaf de Willem de Zwijgerweg is woensdagmiddag rond 14.40 uur een grijze Volkswagen Bora met het kenteken XS-FJ-92 gestolen. De bestuurder was even uitgestapt om op een informatiebord te kijken. Hij had de motor afgezet maar de sleutels op het contact laten zitten. Toen hij terugliep naar zijn auto bemerkte hij dat deze gestolen was.

Geldrop: Hennepoogst aangetroffen
De politie onderzocht dinsdag rond 18.00 uur een loods aan de Rielseheideweg. Hier werden 17 kg henneptoppen, een vacuümsysteem en een aantal verpakkingsmaterialen aangetroffen en in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de spullen.

Leende: Fietsers gewond door uitwijkmanoeuvre auto Op de Oostrikkerdijk zijn woensdagmiddag rond 16.00 uur een 62-jarige vrouw en een 61-jarige man uit Terheijden gewond geraakt toen een 58-jarige Belgische automobilist plotseling naar rechts uitweek. De automobilist reed met een aanhanger achter zijn voertuig over de Oostrikkerdijk komende uit de richting van Sterksel. De beide fietsers reden in dezelfde richting als de auto. De automobilist had de fietsers gepasseerd toen plotseling uit tegenovergestelde richting een auto aan kwam rijden. Hierdoor week de automobilist uit naar rechts en raakte met zijn aanhanger de fietsers waardoor zij vielen. De vrouw is met een hoofdwond en schaafwonden overgebracht naar het St. Annaziekenhuis. De man liep schaafwonden op.

Mierlo: Auto gestolen
Vanaf een oprit van een woning aan de Torenakker is tussen dinsdagavond 22.15 uur en woensdagochtend 8.30 uur een blauwe Volvo 440 met het kenteken FJ-HF-41 gestolen.

Veldhoven: Verdachte op gestolen bromfiets betrapt Op de Heerbaan is woensdagmiddag rond 14.45 uur een 31-jarige Utrechtenaar betrapt op het rijden op een gestolen bromfiets tijdens een algemene verkeerscontrole. Hij deed afstand van de bromfiets. De verdachte is na verhoor naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Insluiper haalt sieraden weg
Een insluiper heeft woensdag tussen 10.00 en 13.30 uur sieraden uit een woning aan de Bakkerstraat gestolen. De deur van de woning was niet op slot en de bewoners waren thuis. Ongemerkt werden sieraden met een totale waarde van ongeveer 15.000 gulden vanaf een tafel in de slaapkamer weggenomen.

Valkenswaard: Hennepkwekerij ontmanteld
In een woning aan de Willibrorduslaan heeft de politie woensdagmiddag rond 14.00 uur een hennepkwekerij ontmanteld. In totaal waren er in de woning 679 planten aanwezig. De hennep en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.