Gemeente Emmen



Persbericht: Statistisch jaarboek, 29 augustus 2001

Statistisch jaarboek verschenen

Wist u dat er in Emmen een lichte tendens bestaat dat meer vrouwen op oudere leeftijd (van 40 tot 49 jaar) kinderen krijgen? In 2000 waren dat achttien kinderen. Emmen volgt hiermee het landelijk beeld. En wist u dat er in Emmen meer etnische groeperingen bijgekomen zijn? Ook is er van de ruim 107.000 inwoners 15% in 2000 verhuisd, zowel binnen de gemeente als daarbuiten.

Het college van burgemeester en wethouders geeft vandaag de uitgave 2001 van het statistisch jaarboek uit. Het boek bevat zeer veel statistische informatie over de gemeente Emmen.

Weergave van tabellen
Het statistisch jaaroverzicht biedt een groot aantal tabellen met relevante cijfers over onder meer:

* de ontwikkeling van het inwoneraantal;

* de bevolkingssamenstelling;

* de woningvoorraad.

Gekozen is voor een weergave van tabellen, waar vanuit diverse maatschappelijke groeperingen en instanties veel vraag naar is. De statistische gegevens hebben in de meeste gevallen betrekking op de stand van zaken in het jaar 2000 en de situatie per 1 januari 2001.

Ook op Internet
Het statistisch overzicht verschijnt dit jaar voor het eerst op Internet via de gemeentelijke website (www.emmen.nl). De informatie is te bereiken door binnen de website achtereenvolgens te kiezen voor 'Emmen', 'Over Emmen' en 'statistische gegevens Emmen'.



Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2001 Gemeente Emmen