ASR Verzekeringsgroep


* Fortis Bank Nederland draagt gespecialiseerde verzekeringsactiviteiten voor zakelijke cliënten over aan Dorhout Mees Assurantiën
29 Augustus 2001



Persbericht

Fortis Bank Nederland draagt gespecialiseerde verzekeringsactiviteiten voor zakelijke cliënten over aan Dorhout Mees Assurantiën Rotterdam, 29 Augustus 2001

Vandaag ondertekenden Fortis Bank en Dorhout Mees Assurantiën een intentieverklaring voor de overdracht van het zakelijk onderdeel van Fortis Bank Assurantiën (FBA) te Rotterdam. De aandeelhouders van Dorhout Mees Assurantiën zijn AMEV Stad Rotterdam Verzekeringen (ASR) voor 49% en de heren Jaap Meijers uit Amsterdam en Focko Dorhout Mees uit Rotterdam tezamen voor 51%. Het betreft hier een gespecialiseerde activiteit gericht op het adviseren van verzekeringen voor grotere zakelijke cliënten. Deze overdracht is geheel in lijn met de strategie van Fortis.

Het nieuw op te richten Dorhout Mees Assurantiën neemt de huidige cliëntenportefeuille en alle 75 betrokken medewerkers met behoud van gelijkwaardige arbeidsvoorwaarden over van Fortis Bank. De verzekeringsadviseurs van Dorhout Mees Assurantiën zullen via de 27 business centers van Fortis Bank in Nederland hun bestaande en nieuwe cliënten bedienen met een uitgebreider productenaanbod.

Dorhout Mees Assurantiën zal toetreden tot het Worldwide Broker Network (WBN), een wereldwijd netwerk van assurantiemakelaars met een premie-inkomen van USD 8 miljard, waarvan Meijers Assurantiën te Amsterdam reeds deel uitmaakt.

Voor nadere informatie kunt u zich richten tot: Mark Beers
Persvoorlichter Fortis Bank
(020) 527 15 62

Focko Dorhout Mees
Directeur Dorhout Mees Assurantiën
(010) 485 83 31