Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 29-08-2001 Politieberichten district Heerlen (RKey; 14.45 u) Woensdag, 29 augustus 2001

District Heerlen

Heerlen; aangehouden
Alerte getuigen hebben afgelopen dinsdagmiddag in een lokaliteit aan de Bongerd een 52-jarige man uit het Duitse Neuss aangehouden op verdenking van poging beroving van een een 70-jarige man uit Heerlen. Bleek dat op de Bongerd het bejaarde slachtoffer plotseling door een man werd vastgepakt waarbij hij nog probeerde zijn belager af te weren en samen met zijn echtgenote om hulp riep. De belager liep er vervolgens snel vandoor waarbij de getuigen hem achterna gingen. Het slachtoffer zag vlakbij hem op de grond zijn eigen geld liggen. De gewaarschuwde politie heeft de Duitser overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Heerlen; aanrijdingen
Afgelopen dinsdagavond omstreeks 21.30 uur vond op de Litscherboord in Heerlen een aanrijding plaats. Een 63-jarige bestuurster van een snorfiets uit Hoensbroek botste met haar snorfiets tegen een container die op de openbare weg stond. Het slachtoffer kwam bij de aanrijding met haar snorfiets ten val en raakte gewond. Zij werd met een diepe wond aan een been per ambulance overgebracht naar het Atrium-ziekenhuis in Heerlen. De politie stelt een onderzoek in. Afgelopen dinsdagmiddag omstreeks 15.45 uur botste op de Schaesbergerweg in Heerlen een 15-jarige fietser uit Landgraaf met zijn rijwiel tegen de achterzijde van een geparkeerde auto. De fietser kwam bij de aanrijding met zijn rijwiel ten val en raakte gewond (red; precieze aard/ernst letsel niet bekend). De achterruit van de geparkeerde auto raakte bij de aanrijding vernield en het voertuig liep ook enige lakschade op.

Brunssum; vrachtwagencombinatie gestolen
Een vrachtwagenchauffeur ontdekte afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht omstreeks 00.15 uur dat zijn (vanaf dinsdagmiddag omstreeks 14.30 uur) op de Prins Hendriklaan in Brunssum geparkeerde vrachtwagencombinatie, geladen met enkele honderden olie-radiatoren, was gestolen. Het gaat om een vrachtwagencombinatie (vrachtauto met aanhangwagen) van een transportbedrijf uit Aalsmeer. De vrachtauto is wit van kleur met aan de onderzijde een groene band en op de zijkant de afbeelding van een vogel. De vrachtwagenchauffeur heeft bij de politie aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in.