Provincie Drenthe

GS stellen provinciaal festivalbeleid vast

Assen, 30 augustus 2001
Persberichtnummer 01-079



Gedeputeerde staten hebben provinciale staten voorgesteld om 450.000 gulden
(204.201 euro) beschikbaar te stellen om provinciale festivals te ondersteunen en daar een speciaal festivalfonds voor op te richten. Het genoemde bedrag wordt ingezet voor de periode van 1 januari 2002 t/m 31 december 2004. Een aantal festivals krijgt een meerjarensubsidie voor deze periode. Dit zijn de belangrijkste speerpunten van het provinciaal festivalbeleid dat GS op 28 augustus 2001 hebben vastgesteld.

De provincie hecht aan een goed festivalklimaat omdat dit de uitwisseling tussen diverse culturele groepen verbetert en de economische en toeristische positie van Drenthe versterkt. Zij wil bestaande evenementen en festivals ondersteunen en waardevolle nieuwe initiatieven stimuleren, zodat er een goed aanbod voor een breed publiek ontstaat. Om dit te verwezenlijken wordt een steunpunt festivals in het leven geroepen. Dit is een onafhankelijk bureau dat fungeert als coördinatiepunt. Het dient als facilitair bedrijf voor festivalorganisatoren in Drenthe en houdt zich bezig met afstemming en advisering. Het steunpunt organiseert zelf geen festivals.

De Drentse festivals die kunnen rekenen op een meerjarensubsidie (indien zij tijdig een meerjarenplan indienen) zijn het Bevrijdingsfestival en de Kunstbende Drenthe in Assen, het Full Colour Festival en de Taaltheaternacht in Emmen, het Internationaal Poppenspelfestival in Meppel en De Zomertrek in Noordenveld.



Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl