Telfort persbericht

Bescherming persoonsgegevens

Telfort en de nieuwe privacywet

Betere bescherming van uw persoonlijke gegevens

Vanaf 1 september 2001 is de nieuwe Wet bescherming persoonsgegevens van kracht. De nieuwe wet biedt een nog betere bescherming van uw persoonlijke gegevens. Uiteraard houdt Telfort zich aan deze wet. Er zijn dan ook allerlei aanvullende maatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat ook in de toekomst zorgvuldig met uw gegevens wordt omgegaan.

Om welke informatie gaat het?
In de eerste plaats gaat het om gebruikelijke informatie (naam, adres en woonplaats) die hoort bij elke aanvraag voor een telecomdienst. In een aantal gevallen bent u verplicht te antwoorden, in sommige gevallen niet. Dit is duidelijk bij elke vraag vermeld.

Daarnaast legt Telfort informatie vast over het gebruik dat u van onze diensten maakt: het soort abonnement, welke nummers, wanneer u hebt gebeld en hoelang u hebt gebeld. Dat heet met een technische term ?verkeersinformatie?. Die gegevens zijn nodig voor het opstellen van de nota.

Al deze informatie wordt opgeslagen in het Telfort-klantenbestand. Dit bestand is, conform de nieuwe wetgeving, aangemeld bij het College bescherming persoonsgegevens in Den Haag.

Wat doet Telfort verder met de informatie?
Het klantenbestand geeft informatie over de wijze waarop u gebruikmaakt van onze diensten. Hierdoor kan Telfort u informeren over ontwikkelingen die mogelijk voor u interessant zijn. Bijvoorbeeld aanbiedingen, acties en andere actuele zaken. Deze informatie betreft uiteraard Telfort-diensten, maar gaat soms ook over andere producten en bedrijven.

Per post, telefoon, e-mail of SMS geeft Telfort de informatie aan u door. In alle gevallen is gegarandeerd dat uw persoonlijke gegevens niet in handen komen van derden, omdat Telfort de verzending van de informatie verzorgt. Telfort verstrekt geen informatie aan derden, tenzij dat wettelijk verplicht is.

Wat kunt u zelf doen?

Houd Telfort op de hoogte. Telfort beheert uw gegevens, net zoals dat in het verleden gebeurde, op een zorgvuldige en veilige wijze. Dat kunnen we het beste doen wanneer u ons op de hoogte houdt van eventuele wijzigingen in uw persoonlijke omstandigheden. Bijvoorbeeld een verhuizing. Dan bent u verzekerd van een ongestoorde en optimale dienstverlening.

Informatie blokkeren. Het kan natuurlijk zijn dat u geen informatie van Telfort wilt ontvangen over aanbiedingen, acties en andere zaken die voor u interessant kunnen zijn. U kunt dit kenbaar maken door het sturen van een briefkaart naar de afdeling Gegevensbeheer (zie het adres onder aan deze pagina). Vermeld op de briefkaart uw volledige adres en uw mobiele telefoonnummer. Telfort zorgt er dan voor dat u deze informatie niet meer ontvangt.

Recht op inzage. U hebt altijd het recht van inzage in de gegevens die Telfort over u in bezit heeft. U kunt deze gegevens opvragen door een brief te sturen naar de afdeling Gegevensbeheer (zie het adres onder aan deze pagina). Vermeld in de brief uw volledige adres, uw mobiele telefoonnummer en uw verzoek tot inzage. U ontvangt dan zo snel mogelijk een overzicht. Hiervoor brengen wij u minimale kosten in rekening: EUR 4,50 (NLG 10,00).

Vermelding in telefoongidsen. Telfort is wettelijk verplicht adresgegevens en telefoonnummers van abonnees door te geven aan elke organisatie die algemeen beschikbare telefoongidsen uitgeeft of andere algemene informatiediensten. Als u dat niet wilt, kunt u dat door middel van de antwoordkaart in de Welkomstmap kenbaar maken. Telfort zorgt er dan voor dat uw gegevens uit het bestand worden verwijderd.

Telfort Mobiel BV
Afdeling Gegevensbeheer
Postbus 23079
1100 AD Amsterdam

Adresgegevens Telfort

DISCLAIMER COPYRIGHT TELFORT B.V. 2000