Gemeente Enschede

OFFICIËLE START RENOVATIE G.J. VAN HEEKPARK

De Commissaris van de Koningin in de provincie Overijssel, de heer Mr. J.A.M. Hendrikx, verricht op 30 augustus 2001 om 16.00 uur de eerste officiële handeling met betrekking tot de renovatie in het G.J. van Heekpark.

Na de officiële start op 30 augustus zullen geleidelijk de diverse onderdelen van de plannen samen met gebruikers en omwonenden worden aangepakt.
Basis voor de snelheid waarmee die plannen tot uitvoering kunnen komen, is vooral ook het verkrijgen van noodzakelijke subsidies en andere bijdragen. De voor de renovatie noodzakelijke Monumentenvergunning is onlangs ontvangen. Een speciale Stichting Van Heekpark Monument in de 21e eeuw gaat zich met de fondswerving e.d. bezighouden.
Uitvoerig informatie over de diverse plannen treft u aan in de brochures "Van Heekpark, monument in de 21e eeuw" en "Van idee tot uitvoering".
Ook is binnenkort een nieuwsbrief beschikbaar. In de komende jaren, waarin de verschillende onderdelen van de renovatie zullen plaatsvinden, worden vaker nieuwsbrieven gemaakt. Vooruitlopend op die gebeurtenis is er in de afgelopen periode al het nodige werk verzet door medewerkers van Stadsdeel Noord en wordt deze en volgende week door een aannemer gewerkt aan het opknappen van de vijver, waar de handeling zal plaatsvinden.
Die voorbereidende werkzaamheden betreffen vooral het schonen van de vijver, vervangen van de beschoeiing en in verband met de officiële eerste handeling het voorbereiden van het plaatsen van een nieuwe loopbrug.