Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-08-2001

Politieberichten district Eemland zuid, 09.15 uur
Mannen richten vernielingen aan

AMERSFOORT Drie mannen werden woensdagavond aangehouden in de binnenstad van Amersfoort nadat zij diverse vernielingen hadden gepleegd.
Het drietal bestond uit twee mannen uit Amersfoort van 24 en 27 jaar en een man uit Soesterberg van 32 jaar oud.
Een getuige zag dat zij een ruit vernielden van een winkel aan de Langestraat en dat vervolgens een parasol op de Varkensmarkt door een van hen in brand werd gestoken.
De politie kon de drie mannen aanhouden op de hoek van de Arnhemsestraat en de Stadsring. De 27-jarige verdachte wilde er vandoor gaan, maar kon na een korte achtervolging ook worden aangehouden. De drie zijn ingesloten.

Autokrakers aangehouden

AMERSFOORT - Twee Amersfoortse mannen van 21 en 25 jaar werden in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden omdat zij ervan worden verdacht betrokken te zijn geweest bij een autokraak eerder die nacht. Een getuige meldde de politie rond één uur dat aan de Noordewierweg een man met een autoradio in zijn hand naar een auto was gerend die nadat hij was ingestapt snel wegreed. De autoradio was vermoedelijk afkomstig van een opengebroken auto in de omgeving. In de loop van de nacht meldden de twee Amersfoorters zich aan het bureau; zij bevestigden dat zij in de betreffende auto hadden gezeten en werden aangehouden. De politie onderzoekt of er nog meer verdachten bij betrokken zijn.