Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-08-2001

Politieberichten district Eemland noord, 09.15 uur
Autodief opgepakt

BUNSCHOTEN/SPAKENBURG In de nacht van woensdag op donderdag werd op de Amersfoortseweg een 27-jarige Bunschoter aangehouden voor diefstal van een auto.
De man had eerder op de avond de auto van een 45-jarige Bunschoter weggenomen van de Torenvalk. De politie zag de auto met de verdachte rijden op de Amersfoortseweg, halverwege Bunschoten en Amersfoort. Hij werd tot stoppen gedwongen een aangehouden. Omdat de adem van de verdachte naar alcohol rook werd op het politiebureau een ademanalysetest afgenomen. Daaruit bleek dat hij 0.65 promille alcohol in zijn lichaam had.

De man werd voorgeleid en zit vast voor verder verhoor.

Dame beroofd van portemonnee

SOEST Woensdagmiddag rond half twee werd een 84-jarige inwoonster uit Soest in een winkel aan de van Weedestraat beroofd van haar portemonnee.
De vrouw was aan het winkelen en in een onbewaakt ogenblik werd haar portemonnee uit haar tas weggenomen. Zij wist zich te herinneren dat twee vrouwen tegen haar op waren gebotst en vanaf dat moment miste zij haar portemonnee. Vermoedelijk probeerden de daders bij de aan de overkant gelegen bank direct geld op te nemen met de gestolen pas. Dit is echter niet gelukt.
De beiden verdachten waren tussen de 25 en 30 jaar, met lang zwart haar. Opvallend was dat één van de vrouwen hoogzwanger was. De vrouw heeft aangifte gedaan van diefstal bij de politie.

Achtentwintig bekeuringen bij verkeerscontroles

SOEST Tussen half acht en half negen werd op de Foekenlaan een verkeerscontrole gehouden. Zeven automobilisten werden bekeurd voor het negeren van de geslotenverklaring.
Tussen kwart over negen en kwart voor elf vond op de Koningsweg een gordelcontrole plaats. Vijftien automobilisten droegen geen gordel. Op de Vondellaan vond een bromfietscontrole plaatst. Twee van de vier gecontroleerde bromfietsers waren niet in het bezit van een bromfietscertificaat.
Eind van de middag werd gecontroleerd op de A.P. Hilhorstweg. Daar kregen vier automobilisten een bekeuring zij negeerden de geslotenverklaring.

Verkeerscontrole

BAARN - Tijdens een verkeerscontrole op de Amsterdamsestraatweg werden woensdagochtend achttien snelheidsovertredingen geconstateerd. De radarapparatuur constateerden dat tussen acht en elf uur 3539 voertuigen de radar waren gepasseerd. De hoogst gemeten snelheid was 101 km/h daar waar maximaal 80 km/h mag worden gereden. Alle snelheidsovertreders kregen een bekeuring.