Korps: Groningen, plaats: Diverse 30-08-2001
Politiebericht Groningen
Donderdag 30 augustus 2001

Dagelijkse berichten regio Groningen

Kolham: fietser (76) verleent geen voorrang
Een 76-jarige fietser uit Hoogezand stak woensdagmiddag vanaf de Zwedenbrug de Rijksweg 860 bij Kolham over zonder voorrang te verlenen aan een 51-jarige automobiliste uit Foxhol. De bejaarde man kwam ten val en is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Aan fiets en auto ontstond lichte schade.

Stadskanaal: dronken rijder rijdt tegen autos aan In de Belgielaan in Stadskanaal werd woensdagavond een personenauto aangereden door een 44-jarige automobilist uit die plaats. De aangereden geparkeerde auto schoot door en beschadigde een voor de wagen staande bestelbus. Op de plek van de aanrijding bleef een bumper met kentekenplaat achter. Via de kentekenplaat kwam de politie uit bij de 44-jarige eigenaar van de auto. Hij werd aangehouden en bekende te hebben gereden. De man was zwaar onder invloed en blies boven de twee promille. Om de exacte hoeveelheid alcohol in zijn bloed te meten werd een bloedproef afgenomen. Twee autos werden afgesleept.

Winschoten: recalcitrante hard rijdende bromfietser Op de Oudewerfslaan in Winschoten werd woensdagavond een 19-jarige bromfietser uit Oostwold met hoge snelheid en zonder helm op gezien door surveillerende agenten. De jongeman moest mee naar het bureau voor technisch onderzoek aan zijn brommer en gedroeg zich vervelend. Hij beledigde de agenten en sloeg op een gegeven moment met zijn helm tegen een van de ruiten van het bureau. Hij kan meerdere bekeuringen tegemoet zien.

Grijpskerk / Zevenhuizen: controle op strowagens De politie heeft op de Poelweg in Grijpskerk strowagens gecontroleerd op de juiste wijze van vervoer. 18 tractoren met strowagens werden gecheckt en er werd tweemaal een bon uitgedeeld voor een te hoge belading, drie voor geen juiste spiegels en twee voor verlichting die niet in orde was. Op het Hoofddiep in Zevenhuizen brak woensdagavond door een te hoog beladen strowagen enkele takken af van langs de weg staande boven. Tevens vielen er enkele stropakken van de wagen af. Een vrachtwagen botste op een van de afgebroken takken en liep lichte schade op. De combinatie werd stilgezet en er werden stropakken afgeladen. Proces-verbaal werd opgemaakt voor te hoge belading en afvallende lading.

Foxhol: auto botst tegen woning
Op de kruising van de Woldweg en de Julianastraat in Foxhol reed woensdagochtend een 58-jarige automobilist uit Prinsenbeek rechtdoor en kwam tegen een woning aan de Julianastraat tot stilstand. De man was als gevolg van zijn suikerziekte onwel geworden en reed tegen een heg en betonnen paaltje aan voordat hij de woning raakte. Het pand liep slechts lichte schade op. De automobilist werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: alcomobilist veroorzaakt botsing
Een 29-jarige Stadjer veroorzaakte woensdagnacht op de kruising Beneluxweg met de Kardingerweg een botsing, waarbij de beide betrokken personenautos total loss raakten. De Stadjer bleek zwaar onder invloed van alcohol te zijn (1.8 promille). Vermoedelijk reed hij door rood licht op de Beneluxweg, terwijl de andere automobilist, een 41-jarige stadsgenoot, vanaf de Kardingerweg de kruising opreed via het groene licht. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De andere automobilist klaagde over pijn in de zij en is voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De verdachte was bij de aankomst van de politie zeer agressief en was niet voor rede vatbaar. Hij is voor nader onderzoek ingesloten aan het politiebureau. de beide autos zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Groningen: man aangehouden voor diefstal van bouwlokatie Een 30-jarige inwoner van Groningen is woensdag tegen middernacht aangehouden omdat hij kort daarvoor vanaf een bouwplaats aan de Hyacintstraat enkele zakken kalk had ontvreemd. De politie werd getipt en trof de man nog in de buurt. Hij had de betreffende zakken kalk in de auto geladen. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: vernielingen woning
Een bewoner aan de Concordiastraat in Groningen werd woensdagavond belaagd door een vijftal personen die om tot dusver onduidelijke reden enkele ramen van zijn woning insloegen. De man werd plotseling geconfronteerd met dit vijftal die bij hem aanbelde. Aan de deur ontstond een woordenwisseling, waarbij één van de bezoekers plotseling een knuppel tevoorschijn haalde en hiermee de bewoner wilde slaan. Deze deed de deur dicht, waarna er enkele ramen werden vernield. Het vijftal verdween direct daarna uit het zicht. De politie stelt een nader onderzoek in naar de daders en de reden waarom dit incident is ontstaan.

Groningen: alcomobilist veroorzaakt schade
Een 57-jarige automobilist uit Groningen veroorzaakte woensdagavond schade toen hij op de Warmoestraat in Groningen een geparkeerd staande auto aanreed. Uit onderzoek bleek dat hij alcohol had gedronken (1.1 promille). De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: fietsster gewond
Een 26-jarige inwoonster van Groningen raakte woensdagmorgen gewond, nadat ze op de Ulgersmaweg in Groningen werd aangereden door een personenauto, bestuurd door een 46-jarige stadsgenoot. Het ongeval gebeurde ter hoogte van het Heerdenpad waar de automobilist voorrang moest verlenen aan de fietsster. De vrouw is voor enkele open wonden behandeld in het ziekenhuis, waarna ze weer huiswaarts kon keren De beide voertuigen raakten licht beschadigd.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (30 ct/min)