Ingezonden persbericht

PERSBERICHT
GROENSTE BINNEN&BUITEN EVENEMENT IN DE GROENSTE STAD VAN NEDERLAND

Sittard, in het kader van de Entente Florale competitie uitgeroepen tot de groenste stad van Nederland, herbergt van vrijdag 14 tot en met zondag 16 september 2001 het groenste evenement van Limburg. Tijdens deze dagen vindt op de terreinen rondom Kasteel Limbricht de 'BINNEN&BUITEN 2001' fair plaats.

BINNEN&BUITEN 2001 is een centraal, jaarlijks terugkerend, voor Limburg uniek evenement in het kader van de Week van het Platteland. In een sfeervolle en met stijl aangeklede omgeving krijgt de bezoeker een totaaloverzicht van wat het platteland te bieden heeft. Voor jong en oud is er van alles te zien, te leren, te beleven, te proeven en te kopen. Landleven, hoogwaardige (biologische) streek- en hoeveproducten, landelijke huis- en tuindecoraties, buitenkleding, antiek, bloemen en planten. Daarnaast workshops en demonstraties en informatie van agribusinessbedrijven, natuur- en milieuorganisaties, plattelandstoerisme en natuurbeheer. Kortom: in Limbricht-Sittard komt alles samen wat te maken heeft met het landelijke en Bourgondische -Limburgse- leven. Voor de Limburgse Land- en Tuibouwbond (LLTB), de in Zeeland en Noord-Brabant werkzame Zuid Nederlandse Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO) en de Belgische Boerenbond vormt BINNEN&BUITEN 2001 het start evenement voor de 'Week van het Platteland' die duurt van 14 t/m 22 september.

ACTIVITEITEN
Verspreid over de beurs zullen -geheel in de stijl van de beurs- tal van attracties, ambachten, demonstraties en activiteiten voor jong en oud plaatsvinden. Zo zijn er demonstraties stroop en appelsap maken. Een valkenier demonstreert op zaterdag zijn vogels. Kinderen kunnen natuurproefjes doen, zelf graan malen en van het meel broodjes kneden en zich uitleven op een heuse trapskelterbaan. Naast bak- en kookdemonstraties zijn er verspreid over het weekend diverse workshops groendecoratie. Ook het hele wol procede wordt getoond, van ruwe wol tot en met er een heuse wolle trui of jas uitrolt. Daarnaast zijn er demonstraties met paarden, pony's en ezels. Ook is er een heuse TV studio ingericht van waaruit TV Zitterd, voor de gemeente Sittard-Geleen drie dagen semi-live uitzendingen verzorgt. De openingstijdens zijn vrijdag van 13.00 tot 18.00 uur, zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 uur. De entree bedraagt f 15,-. Kinderen tot 6 jaar gratis en van 6-12 jaar f 5,-. Voor verdere informatie is de organisatie bereikbaar onder het telefoonnummer 046-4580543

Foto: Op de terreinen rondom Kasteel Limbricht vindt de landelijke BINNEN&BUITEN 2001 beurs plaats. (foto:Guus Queisen)



Voor nadere persinformatie: M&O bureau Guus Queisen te Sittard, telefoon 046-4585166 fax 046-4580676