Gemeente Wijk bij Duurstede

Aandacht voor vrijwilligerswerk

Dit jaar is het internationale jaar van de vrijwilligers, zoals u wellicht weet. De gemeente Wijk bij Duurstede beseft dat er hier binnen de gemeente enorm veel organisaties en instellingen actief zijn met inzet van honderden vrijwilligers. Het vrijwilligersbestand is een aandachtspunt. Alle vrijwilligersorganisaties daarom zijn per brief uitgenodigd voor een werkconferentie, die de gemeente op 31 oktober a.s. organiseert. Tijdens deze conferentie kunnen deze organisaties de gemeente o.a. kenbaar maken op welke wijze zij ondersteuning kunnen gebruiken bij het werven en behouden van hun vrijwilligersbestand. Heeft uw organisatie deze brief niet ontvangen, dan kunt u op maandag, dinsdag of donderdag bellen met mevr. Venselaar (cluster Welzijn), tel. 595674.

Ook de Stichting Vrijwilligers Vacaturebank besteedt aandacht aan de vrijwilligersorganisaties. Op zaterdag 8 september organiseert zij een vrijwilligersmarkt in de grote zaal en tuin van het Ewoud en Elisabethgasthuis aan de Gansfortstraat 4 te Wijk bij Duurstede. Verenigingen en organisaties uit de gemeente kunnen zich tijdens deze markt presenteren. Hiervoor zijn marktkramen beschikbaar. In de week van 3 t/m 7 september bestaat er voor verenigingen en organisaties de mogelijkheid op een of meer avonden "open huis" houden. Belangstellenden kunnen dan ter plekke zien waar de vereniging of instelling voor staat. Voorafgaand aan deze activiteiten komt in de pers nog een bekendmaking van het programma.
Deelname aan de markt en/of het "open huis" kan d.m.v. een telefoontje naar dhr. J. Kemink, tel. 0343-576408 of via internet: info@vvb-wijk.nl.