InfoSecure biedt risico-analyse en aanpak bewustwording Stappenplan voor hoger beveiligingsniveau

Leusden, 30 augustus 2001 Informatiebeveiligingsbedrijf InfoSecure introduceert een tweetal programma s bestaande uit risicoanalyse en verhoging van bewustwording op het gebied van informatiebeveiliging. Via een geavanceerd meetinstrument is de organisatie in staat de voortgang te bewaken en de continuïteit van het beveiligingsbewustzijn te waarborgen.

InfoSecure stelt zich ten doel het niveau van informatiebeveiliging te verhogen middels het creëren van bewustzijn over dit onderwerp en het uitvoeren van een risicoanalyse. Beveiligingsincidenten worden vaak veroorzaakt door een gebrek aan bewustzijn. Het tot stand brengen van dit bewustzijn bij management en medewerkers is dan ook essentieel voor het verbeteren van informatiebeveiliging. Een structurele aanpak werkt hiervoor het best.

Het risicoanalyseprogramma brengt de gevoeligheid van de organisatie voor beveiligingsrisico's in kaart, waarbij de effectiviteit van de reeds genomen maatregelen gemeten wordt. Dan volgt een actieplan voor de implementatie van aanvullende maatregelen.

Het bewustzijnsprogramma voor informatiebeveiliging stelt de organisatie in staat een hoger niveau van informatiebeveiliging te bereiken door het verbeteren van kennis, houding en gedrag van management, staf en business partners. Het modulair opgebouwde programma, bestaande uit 15 modules, kan afhankelijk van de bedrijfsspecifieke situatie gecombineerd en aangepast worden. Hierbij ontstaat een toegesneden programma dat betrokkenen bewust maakt van de mogelijke risico's en de te hanteren procedures.

InfoSecure is aanwezig op de beurs Infosecurity.nl, 18 - 19 oktober 2001 in de Jaarbeurs te Utrecht. 3555be.gif

Over Infosecure
InfoSecure is een snelgroeiende organisatie die kwalitatief hoogwaardige producten en diensten levert op het gebied van informatiebeveiliging aan zowel ondernemingen als non-profit organisaties. In de eerste plaats richt InfoSecure zich op multinationale ondernemingen en grote organisaties. InfoSecure is agent voor het Information Security Forum. Meer dan 220 toonaangevende multinationale bedrijven en organisaties zijn lid van deze organisatie. Het ISF ontwikkelt beveiligingsstandaarden en uitgangspunten en vormt een platvorm waarbinnen de leden relevante zaken bespreken en oplossingen uitwisselen. InfoSecure vestigt de aandacht van organisaties op het bestaan van het ISF.

Voor meer informatie
InfoSecure BV
Tel.: 033-4325939
info@infosecuregroup.com www.infosecuregroup.com