Ingezonden persbericht


Baltimore introduceert geavanceerd toegangs- en authorisatiebeheer voor gebruikers van de BEA WebLogic Server

Amsterdam, 30 augustus 2001 - Baltimore Technologies (Nasdaq: BALT; Londen: BLM), een van de meest toonaangevende bedrijven ter wereld op het gebied van e-security, heeft vandaag bekendgemaakt dat SelectAccess*, haar succesvolle oplossing voor toegangs- en autorisatiebeheer, nu ook naadloos geïntegreerd kan worden met BEA WebLogic® van BEA Systems, Inc. (Nasdaq: BEAS), een van de meest toonaangevende bedrijven ter wereld op het gebied van software voor e-business infrastructuren. Klanten die werken met BEA WebLogic kunnen nu gebruik maken van SelectAccess voor een probleemloos beheer van alle toegangsprivileges van gebruikers voor hun kritische e-business systemen zoals intranetten, extranetten en portals. SelectAccess biedt hiervoor een zeer veilige, flexibele en accurate methode.

"Nu steeds meer bedrijven systemen ontwikkelen voor online transacties en informatievoorziening, worden degenen die in het verleden 'buiten' het hart van het netwerk vielen nu ook 'insiders,'" zegt John Kiger, Director of Product Marketing voor de E-Commerce Server Division van BEA. "Als gevolg hiervan is een veilig beheer van toegang en autorisatie een de facto eis geworden voor iedere infrastructuur. Door deze integratie realiseert Baltimore een verdere uitbreiding van de robuuste WebLogic beveiligingsinfrastructuur, resulterend in een eenvoudige en veelomvattende e-business beveiliging voor BEA-gebruikers."

BEA WebLogic Server* is de nummer één Java applicatieserver ter wereld. Applicatieservers, een integraal onderdeel van de e-business infrastructuur, zorgen voor een aanzienlijke vermindering van de inspanningen die nodig zijn op ontwikkelingsgebied om web-applicaties te introduceren. Dit leidt tot meetbare besparingen op het gebied van tijd en geld, en zorgt er voor dat nieuwe applicaties en services, zoals online overheidsprocurement, online distributie en toegang tot vertrouwelijke informatie, inclusief verzekeringsclaims en elektronische patiëntenbestanden, sneller op de markt gebracht kunnen worden.

"Applicatieservers, zoals BEA WebLogic, bieden moderne bedrijven die online zaken willen gaan doen enorme voordelen, zoals een grotere flexibiliteit, betere prestaties en een vereenvoudigde e-business architectuur," zegt Jan Vekemans, Regional Sales Director Benelux van Baltimore. "Door de samenwerking met BEA kan Baltimore ondernemingen een naadloze oplossing leveren voor het beheer van gebruikerstoegang tot gegevens die zich op de BEA WebLogic Server bevinden. Baltimore SelectAccess biedt een zeer flexibele en dynamische benadering voor het beheer van gebruikersprivileges met betrekking tot portals en servers van ondernemingen. De op XML gebaseerde architectuur, het eenvoudige gebruik en de geavanceerde voorzieningen maken SelectAccess tot een klasse apart binnen de huidige generatie producten voor toegangsbeheer."

SelectAccess biedt een geïntegreerd autorisatiebeheer voor e-business infrastructuren doordat er uitgebreide tests zijn uitgevoerd op de producten van toonaangevende leveranciers van applicatieservers, zoals BEA. Door deze integratie kunnen klanten die gebruik maken van BEA WebLogic in hun e-business infrastructuur er zeker van zijn dat ze de allerbeste oplossing krijgen op het gebied van toegangs- en autorisatiebeheer - SelectAccess zorgt immers voor een centraal beheer van de webomgeving, inclusief de applicatieserver. Omdat BEA het UniCERT Public Key Infrastructure (PKI) systeem van Baltimore ook heeft gecertificeerd voor interoperabiliteit, kunnen klanten heel eenvoudig digitale certificaat-authenticatie toevoegen voor een maximale veiligheid. De mogelijkheid om geïntegreerd PKI- en autorisatiebeheer - van één enkele verkoper - toe te voegen, is een van de grote voordelen die de relatie tussen Baltimore en BEA oplevert.

Baltimore is bovendien toegetreden tot het Star Partner Program van BEA. Het Star Partner Program is speciaal opgezet voor de bevordering en ontwikkeling van relaties tussen toonaangevende bedrijven binnen de industrie, hetgeen resulteert in een win-win situatie voor BEA, haar partners en haar klanten.

Bel voor meer informatie over SelectAccess +31 20 582 98 29 of surf naar http://www.baltimore.com/selectaccess.

Over Baltimore Technologies - Een van de wereldleiders op het gebied van e-business beveiliging
De producten, diensten en oplossingen van Baltimore Technologies spelen in op fundamentele e-business beveiligingseisen en zorgen er voor dat bedrijven de identiteit kunnen verifiëren van degenen met wie ze zaken doen. Dit zorgt ervoor dat ze precies kunnen aangeven en controleren tot welke hulpbronnen en informatie gebruikers toegang hebben op open netwerken. Veel van de meest toonaangevende bedrijven ter wereld hebben reeds gekozen voor de e-security technologie van Baltimore om hun zakelijke activiteiten efficiënter en kosteneffectiever via het internet en draadloze netwerken te laten plaatsvinden. Het bedrijf biedt daarnaast wereldwijde ondersteuning voor haar systemen voor autorisatiemanagement en op Public Kei gebaseerde authenticatie.

De producten en services van Baltimore worden zowel rechtstreeks verkocht als via haar wereldwijde partnernetwerk, Baltimore TrustedWorld. Baltimore Technologies is een open NV met een notering aan de Beurs van Londen (BLM). Surf voor meer informatie over Baltimore Technologies naar

###

Juridische kennisgeving
Bepaalde uitspraken die in dit document worden gedaan en die geen betrekking hebben op historische feiten kunnen toekomstgericht van aard zijn. Bedoelde toekomstgerichte uitspraken zijn onderhevig aan bekende en onbekende risico's, onzekerheden en andere factoren die ertoe kunnen leiden dat de daadwerkelijke resultaten, prestaties en verrichtingen van het Bedrijf aanzienlijk verschillen van de eventuele resultaten, prestaties en verrichtingen in de toekomst zoals deze worden geïmpliceerd door bedoelde toekomstgerichte uitspraken.

Contactpersonen voor de media:
Dennis Doodeman
Text 100 B.V.
Tel: 020 530 43 45
E-mail: dennisd@text100.nl

Carol Clavin/Denise Duffy
Baltimore Technologies
Tel: +353 1 881 6000
E-mail: cclavin@baltimore.com E-mail: dduffy@baltimore.com