Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 30-08-2001 Politieberichten district Kerkrade (RKey; 14.30 u) Donderdag, 30 augustus 2001

District Kerkrade

Kerkrade; muziekinstallatie inbeslaggenomen
Afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht omstreeks 04.45 uur kreeg de politie meldingen van geluidsoverlast op de Haghenstraat in Kerkrade. De politie die terplaatse ging hoorde inderdaad uit een woning luide muziek en dat daarmee de nachtelijke rust werd verstoord. Bleek dat de politie vannacht na bekomen overlastmeldingen al eerder bij de betreffende woning was geweest en de bewoner toen had gewaarschuwd. Teneinde de nachtelijke rust te herstellen heeft de politie dan ook de gehele muziekinstallatie, inclusief de geluidsboxen inbeslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op tegen de bewoner.

Vaals; weer auto inbeslaggenomen
Bij controle afgelopen woensdagmiddag op de Rijksweg in Lemiers (Vaals) van een 36-jarige automobilist uit Vaals bleek dat de man geen rijbewijs heeft. Nader onderzoek wees uit dat de Vaalsenaar bij de politie bekend is voor eerder soortgelijk gepleegde delicten (besturen motorvoertuig zonder rijbewijs) waarbij de politie eind juni bij een controle zijn auto heeft inbeslaggenomen. De politie heeft ook deze (andere) auto weer inbeslaggenomen en maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Simpelveld; in gestolen auto
Vanmorgen, donderdagmorgen trof de politie op de Sint Nicolaasbergweg in Simpelveld een tweetal personen in een auto aan waarvan bij nader onderzoek bleek dat de auto als gestolen (in Hoensbroek) gesignaleerd stond. Beide inzittenden, een 27-jarige man en een 23-jarige vrouw uit het Duitse Leverkusen werden meteen op verdenking van diefstal van de auto aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De auto werd voor nader onderzoek afgesleept. De politie stelt een nader onderzoek in.

Gulpen/Wittem; bekeurd
De politie heeft afgelopen woensdag totaal 24 voertuigbestuurders bekeurd (op de Rijksweg in Gulpen, op de Provincialeweg in Slenaken en op de Provincialeweg en Partijerweg in Wittem. De geconstateerde overtredingen varieerden van overschrijding van de terplaatse geldende maximumsnelheid, foutief parkeren, het niet dragen van de autogordel tot het niet dragen bromfietshelm door bromfietsbestuurders.