Gemeente Rotterdam

Conferentie Diversiteit en Economische Ontwikkeling Rotterdam, 30&31 augustus 2001

Rotterdam kent een enorme diversiteit aan culturen. Letterlijk heeft hij de wereld in huis. 'Hoe kunnen wij die specifieke eigenschap van de stad benutten voor de ontwikkeling van Rotterdam?' die vraag staat centraal tijdens een internationale conferentie over diversiteit en economische ontwikkeling, die het programma Veelkleurige Stad organiseert op 30 en 31 augustus 2001, in de Doelen in Rotterdam.

Het programma Veelkleurige Stad is een van de bestuurlijke prioriteiten van het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Rotterdam. De conferentie moet leiden tot nieuwe allianties en concrete plannen om de diversiteit van Rotterdam te benutten. De uitwisseling van kennis en ervaringen van deelnemers uit binnen en buitenland staat centraal in de opzet van de conferentie.

Tijdens de conferentie staan de volgende thema's centraal: etnomarketing, ondernemerschap bij vrouwen/allochtonen, samenwerkingsverbanden en netwerken, maatschappelijk ondernemen als marketinginstrument, bedrijfsvoering en de meerwaarde van een divers personeelsbestand voor de organisatie, internationale handelsrelaties met landen van herkomst, en onderwijs en economische diversiteit.

Indien u op de hoogte wilt blijven van de conferentie kunt u uw gegevens doorgeven aan het secretariaat van Veelkleurige Stad: Gemeente Rotterdam, Veelkleurige Stad, Postbus 70012, 3000 KP Rotterdam, fax: #31 (0)10 413 09 94, email vks@bsd.rotterdam.nl. In het voorjaar ontvangt u dan een uitnodiging met het volledige programma.

noot voor de redactie/