Afzender: smk-kootwijkerbroek@hetnet.nl

Contactpersoon: SMK

MKZ Korting (reactie uit Kootwijkerbroek)

Datum: 30-08-2001

PERSBERICHT


Kootwijkerbroek, 30 augustus 2001

Bij "krokodillen tranen" hoort blijkbaar ook een "jungleoorlog", althans het lijkt erop dat dhr. Brinkhorst daar mee begonnen is. Afgelopen donderdag heeft hij weer een brief, over kortingen op de uitkering, naar de vaste kamer commissie van landbouw gestuurd. Hierin schrijft hij o.a. dat de LTO "een aantal dossiers heeft aangedragen". Wij vragen ons af welke dossiers dit zijn geweest? Diverse malen hebben wij de opgelegde kortingen in Kootwijkerbroek onder de aandacht gebracht van de politiek en hebben ook getracht de LTO in persoon van dhr. Doornbos te benaderen. Zelfs op aangetekend verstuurde verzoeken, om contact met ons op te nemen, heeft het LTO nog niet gereageerd. Dus het is zeer onwaarschijnlijk dat de dossiers van Kootwijkerbroek in het overleg zijn betrokken.

Ook geeft de minister in zijn brief aan dat de kortingen zijn gebaseerd op AID-rapportages "die naar hun aard in een aantal gevallen daarvoor minder goed toegerust bleken te zijn". Wij zouden graag van de minister willen weten wat hij hier eigenlijk mee bedoeld? Het mag toch niet zo wezen dat na zoveel weken blijkt dat de AID niet in staat is deugdelijk te rapporteren?

Een verzoek aan de minister om, persoonlijk, de dossiers van gekorte boerengezinnen in Kootwijkerbroek, met ons door te nemen heeft weinig zin. Eén en ander maal heeft hij in de pers met zijn uitspraken onze gemeenschap geschoffeerd.

Daarom verzoeken wij minister-president W. Kok om in deze dan ook te bemiddelen.

Bestuur van de Stichting MKZ-Gedupeerden te Kootwijkerbroek,

Tel. 0342 - 44 03 23
Fax. 0342 - 44 01 43
e-mail: smk-kootwijkerbroek@hetnet.nl

SMK


-


-

Kootwijkerbroek

Telefoon: 0342 - 44 03 23