Ingezonden persbericht

Persbericht: voor onmiddellijke publicatie
Datum: 30 augustus 2001

Mobiele beller Tele2 leert vrienden extra waarderen

Unieke bonus op inkomende gesprekken bij Tele2 Mobiel

Amsterdam, 30 augustus 2001 - Bellers bij de nieuwe mobiele aanbieder Tele2 Mobiel leren hun vrienden extra waarderen, vooral als deze regelmatig opbellen. Ieder inkomend gesprek levert een mobiele Tele2-beller namelijk een bonus van drie eurocent (6,6 cent) per minuut op.

Het is voor mobiele bellers bij Tele2 dus extra interessant om vrienden en bekenden bij inkomende gesprekken wat langer aan de lijn te houden. Zo levert een gesprek van een half uur een opwaardering van het beltegoed met
1,80 gulden op. Hiermee kunnen bij Tele2 Mobiel onder andere zeven SMS-berichten worden verstuurd.

De belbonus is uniek in Nederland en wordt bij de opwaardering van het saldo automatisch aan het beltegoed toegevoegd. Hierdoor wordt het met Tele2 Mobiel nog leuker om gebeld te worden. De eerdere introductie in Zweden resulteerde in vele positieve reacties door Tele2-klanten.

Behalve de belbonus kent Tele2 Mobiel vele andere financiële voordelen. De tarieven bij Tele2 Mobiel zijn de laagste voor mobiel bellen zonder abonnementskosten. Bellen van Tele2 vast naar Tele2 mobiel is nog eens extra goedkoop, evenals bellen van Tele2 mobiel naar Tele2 mobiel. Het sms-tarief is met 24 cent per bericht tot en met januari 2002 spectaculair laag.

Duidelijkheid
Tele2 wil met Tele2 Mobiel behalve voordelige telefonie ook duidelijkheid in de Nederlandse mobiele markt scheppen. De gemiddelde mobiele beller is het spoor wat betreft de voordeligste tarieven volledig bijster geraakt. ,,De tariefstructuur van Tele2 Mobiel is bijzonder overzichtelijk. De mobiele beller ziet in één oogopslag waar hij of zij aan toe is. Kortom, Tele2 Mobiel is niet alleen vernieuwend en goedkoop, maar schept ook duidelijkheid in de ondoorzichtige Nederlandse mobiele markt", aldus general manager Terry Aurik van Tele2.
Betalingsmethode
Tele2 Mobiel is vernieuwend op vele fronten, niet alleen wat de belbonus betreft, maar ook door de introductie van Tele2 Kompas en een gecombineerde rekening voor zowel vast- als mobiel bellen. Via Tele2 Kompas is het mogelijk om op het mobiele toestel informatie over de meest uiteenlopende zaken op te vragen. In de betalingsmethode voor mobiel bellen combineert Tele2 de voordelen van pré-paid en post-paid. Het bedrag waarmee de mobiele beller het beltegoed opwaardeert, wordt pas aan het einde van de maand via de gecombineerde telefoonrekening in rekening gebracht. Op deze manier komt de beller nooit voor onverwachte verrassingen te staan, hoeft er niet betaald te worden voor er gebeld is en heeft de klant geen abonnementskosten.

Over Tele2
Tele2 Nederland is een dynamisch en jong telecommunicatiebedrijf dat vanaf september 2001 behalve lage telefoontarieven voor bellen via het vaste net onder de naam Tele2 Mobiel ook voor mobiel telefoneren spraakmakend goedkoper bellen garandeert. Via een MVNO-constructie (Mobile Virtual Network Operator) beschikt Tele2 over een eigen mobiel netwerk. Met een marktaandeel van 15% (1.000.000 huishoudens en bedrijven) is Tele2 sinds haar start eind 1997 uitgegroeid tot de grootste nieuwe telecomaanbieder op zowel de zakelijke als de particuliere markt.

Op Europese schaal is Tele2 de meest succesvolle aanbieder van voordelige telefonie in bijna alle Europese landen. Het telecombedrijf is in 1993 opgericht en levert zowel vaste als mobiele telefonie diensten, datanetwerken en internet diensten aan ruim 13 miljoen mensen in 21 landen. De merknamen waaronder deze diensten worden aangeboden zijn; Tele2, Tango, Comviq, Baltkom gsm en Q-GSM.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Text 100 BV
Wilmer Heck
Tel: 020 530 4349 / 0628 685 989
E-mail: wilmerh@text100.nl

Of u kunt de website van Tele2 bezoeken:

Met vriendelijke groet

Kerrie

Kerrie Finch
Account Director
Text 100 BV
Global High Tech Public Relations

Van Diemenstraat 164-166, 1013 CN Amsterdam
Tel: +31 20 530 4336 (direct)
Tel: +31 20 530 4333 (general)
Fax: +31 20 530 4331
e-mail: kerrief@text100.nl
www.text100.com