Ingezonden persbericht

Utrecht, 31 augustus 2001

Doe mee aan de Nationale Fotowedstrijd Nieuwe Hollandse Waterlinie

Breng het unieke samenspel tussen cultuur en natuur in beeld
T/m 31 oktober 2001 wordt de 'Nationale Fotowedstrijd Nieuwe Hollandse Waterlinie' georganiseerd. Het is een landelijke fotowedstrijd voor amateurfotografen. Opdracht is om het unieke samenspel van cultuur en natuur van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, grotendeels gelegen in de provincie Utrecht, in beeld te brengen. De fotowedstrijd wordt georganiseerd in aansluiting op de Nationale Fortenmaand in september. Dit is ook hèt moment om op en rond de forten te fotograferen: de poorten van vele verder gesloten forten gaan open en er worden o.a. bijzondere rondleidingen over de forten en door het waterliniegebied georganiseerd.
De fotowedstrijd wordt financieel mogelijk gemaakt door de Leenheren van het Sticht.

De wedstrijdopdracht en te winnen prijzen

Nadat haar militaire functie was opgeheven, is de Nieuwe Hollandse Waterlinie decennia lang een verboden gebied geweest waar de natuur haar vrije gang kon gaan. Er ontstonden daardoor unieke combinaties van cultuur en natuur. Opdracht tijdens de fotowedstrijd is om dit samenspel te fotograferen. Binnen één foto dient zowel een natuurelement als een bouwkundig object van de Waterlinie in beeld te worden gebracht.

Voor de 20 beste inzendingen liggen prachtige prijzenpakketten klaar, met een hoofdprijs bestaande uit een Minolta Spiegelreflexcamera en een uitgebreid 2-daags stad Utrecht-arrangement voor 2 personen met overnachting in Grand Hotel Karel V *****.

Inschrijven

Deelnemers kunnen maximaal drie foto's insturen, zwart-wit of kleur (geen dia's), formaat minimaal 13 x 18 cm en maximaal 20 x 30 cm. De foto's dienen op de achterzijde voorzien te zijn van (een copie van) een inschrijfformulier. Deze inschrijfformulieren zijn o.a. gratis verkrijgbaar bij alle grote VVV's en bibliotheken in het land, de deelnemende forten aan de Fortenmaand en ze zijn te printen via internet: http://www.fortenmaand.nl.

Workshops Fotografie
Op zes forten rond de stad Utrecht worden tijdens de Fortenmaand workshops fotografie gehouden. Ze zijn geschikt voor ieder niveau en staan in het teken van het samenspel van de cultuur en natuur. De workshops vormen een uitgelezen kans om onder deskundige begeleiding foto's te maken voor de fotowedstrijd. Voor meer informatie over de workshops: kijk op http://www.fortenmaand.nl of kijk in de Fortenmaandbrochure die is af te halen bij alle grote VVV's en bibliotheken in het land en bij alle deelnemende forten aan de Fortenmaand.

Noot voor de redactie,