Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 31-08-2001 Politieberichten district Sittard (H.P. 14.20 uur) Vrijdag 31 augustus 2001

Sittard, rijden onder invloed:
Een 42 jarige inwoner van Sittard is donderdagmiddag 30 augustus 2001 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
Een politiepatrouille zag omstreeks 13.00 uur een personenauto over de Dr. Nolenslaan te Sittard rijden met een bekende achter het stuur. De bestuurder was in het verleden al eens bekeurd wegens het rijden zonder rijbewijs. Alle reden om de bestuurder nogmaals aan de tand te voelen. Op de Millenerweg kreeg de bestuurder een stopteken waaraan deze voldeed. Bij het eerste contact met de bestuurder bleek deze naar alcohol te ruiken hetgeen nog eens bevestigd werd door een alcoholblaastest. De inwoner van Sittard werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking moest verlenen aan het afleggen van eenademanalyse. Ook de ademanalyse gaf aan dat de bestuurder gedronken had en wel 1.9 promille, een bijna viervoudige overschrijding van het maximaal toegestane alcoholpromillage. Gevraagd naar een rijbewijs kon de automobilist geen rijbewijs overleggen omdat hij dat niet had. Tegen hem is een uitgebreid proces-verbaal opgemaakt. In het kader van snelrecht moet de inwoner van Sittard zich op kort termijn bij de Officier van Justitie verantwoorden.

Sittard, brandstichter actief:
Op een parkeerplaats aan de Paardenstraat te Sittard is vrijdagmorgen 31 augustus 2001 omstreeks 05.30 uur een auto in brand geraakt. Een getuige zag de auto, een Daimler 4.0 type U9, branden en waarschuwde de hulpdiensten. De ter plaatse gekomen brandweer bluste de brand maar kon niet voorkomen dat de auto geheel uitbrandde. De eigenaar die op vakantie is staat nog een verrassing te wachten bij zijn thuiskomst. Bezig met het afhandelen van de formaliteiten werd via het mobilofoonkanaal van de politie opnieuw een brand gemeld in de directe omgeving van de Paardenstraat te Sittard. Een krantenbezorger (LD) ontdekte deze brand en waarschuwde onmiddellijk de politie. De brand zou zijn op de Gruizenstraat. Te voet gingen de politieagenten meteen ter plaatse in de hoop buiten de ontdekker van de brand een mogelijk brandstichter in de omgeving aan te treffen. Er werd echter niemand aangetroffen die voor de brandstichting verantwoordelijk zou kunnen zijn. Van een voordeur van een bedrijfspand werd een kozijn smeulend aangetroffen terwijl een krant die half in een brievenbus stak brandde. De brandweer heeft de voordeur van het bedrijfspand opengebroken om in het pand te kunnen controleren of er verder iets vlam had gevat. Dit bleek niet zo te zijn. Wel was er een fikse rookontwikkeling in het pand. De politie gaat ervan uit dat de branden gesticht zijn. Er wordt een onderzoek ingesteld.