Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Metaaltechniek is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

31-08-2001

Faillissement kromhout Trailers in Swifterbant is schande

Min of meer bij toeval vernam CNV Metaaltechniek dat de directie van Kromhout Trailers Fabriek BV in Swifterbant faillissement heeft aangevraagd. Vakgroepbestuurder Nicole Eibergen bezocht het bedrijf om andere redenen, ontmoette de directeur en kreeg toen te horen dat de papieren inmiddels bij de rechtbank liggen. De werknemers zijn door het bericht overvallen, maar ook de bond is niet tevoren ingelicht.

Drie maanden geleden was een nieuwe directeur aangesteld ten behoeve van een doorstart. Er was een budget van drie miljoen gulden, maar hij kreeg slechts de beschikking over één miljoen. "Het lijkt er zodoende op dat bewust naar een faillissement is toegewerkt", aldus Nicole Eibergen.
De werknemers worden morgen pas formeel ingelicht. "En dat terwijl er anderhalf miljoen aan orders ligt", zegt Eibergen. "De mensen konden echter anderhalve week niet werk vanwege het ontbreken van materialen. De leveranciers wilden namelijk eerst geld zien." Eibergen noemt de situatie een schande. Volgens haar zijn de werknemers bewust dom gehouden. Haar conclusie is, dat hier sprake is van een schoolvoorbeeld van slecht werkgeversschap. Samen met de werknemers probeert ze nu de situatie nog zoveel mogelijk te redden.

Nadere inlichtingen:

Nicole Eibergen
0529-454545