Heijmans N.V.

31 augustus 2001
HEIJMANS BEREIKT OP HOOFDLIJNEN OVEREENSTEMMING MET BOSKALIS OVER TOEKOMSTIGE OVERNAME BAGGERACTIVITEITEN HBG

Not for release, publication or distribution, in whole or in part, in or into the United States, Germany, Canada, Australia or Japan. This announcement does not constitute an offer of Heijmans shares. Any such offer will be made solely on the basis of the information contained in an offer document and prospectus. Any possible offer will not be extended to US shareholders.

Bericht voor de pers
31 augustus 2001

Samenvatting
Heijmans heeft op hoofdlijnen overeenstemming bereikt met Boskalis over toekomstige overname van de baggeractiviteiten van HBG.

Heijmans verwacht in de tweede helft van oktober een biedingsbericht te kunnen uitbrengen.

Naar verwachting zal een bod circa 1/3 aandeel Heijmans en EUR 12 in contanten per aandeel HBG bedragen.

Aan een bod zal de voorwaarde zijn verbonden dat HBG geen uitvoering geeft aan de joint venture met Ballast Nedam.

Heijmans blijft voorstander van een open dialoog met HBG.

Positieve extra bijdrage winst per aandeel Heijmans van 25% in 2002.

s Hertogenbosch - In vervolg op het persbericht van 16 juli 2001 waarin Heijmans N.V. heeft aangekondigd een openbaar bod te overwegen op alle uitstaande aandelen Hollandsche Beton Groep N.V. (HBG) deelt Heijmans mede dat Heijmans op hoofdlijnen overeenstemming heeft bereikt met Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) over de toekomstige overname van de baggeractiviteiten van HBG.

Heijmans blijft voorstander van een open dialoog met de raad van bestuur en de raad van commissarissen van HBG over de strategische, operationele en financiële voordelen die de voorgestelde combinatie van de bouwbedrijven zal opleveren voor alle belanghebbenden. Tot op heden is Heijmans niet door HBG in de gelegenheid gesteld een inhoudelijke en diepgaande discussie over haar plannen te voeren.

Heijmans en Boskalis hebben in hoofdlijnen overeenstemming bereikt over de verkoop van de baggeractiviteiten in het geval Heijmans het bod op alle uitstaande aandelen HBG gestand doet.

Naar verwachting zal een bod circa 1/3 aandeel Heijmans en EUR 12 in contanten per aandeel HBG bedragen. Een zodanig bod vertegenwoordigt een premie van circa 31% op basis van de slotkoersen van de aandelen Heijmans en HBG op 30 augustus 2001.

Aan voornoemd bod zal een aantal voorwaarden worden verbonden. Deze voorwaarden zullen worden opgenomen in het biedingsbericht en behelzen onder meer dat HBG geen uitvoering zal geven aan de joint venture met Ballast Nedam N.V. (Ballast Nedam) en dat de in verband daarmee door HBG en Hollandse Aanneming Maatschappij B.V. (HAM) met Ballast Nedam gesloten overeenkomsten worden beëindigd zonder dat dit leidt tot ernstige nadelige gevolgen voor HBG. Aan een bod zal voorts vanzelfsprekend de voorwaarde verbonden zijn dat de (bestaande) beschermingsconstructies van HBG zullen worden ingetrokken.

Een biedingsbericht aan aandeelhouders zal de volledige voorwaarden van het bod bevatten en zal naar verwachting gepubliceerd worden in de tweede helft van oktober 2001.

De combinatie van Heijmans en HBG zal, gemeten naar omzet, marktleider worden in de Benelux en tot de top 5 van de Europese bouwondernemingen gaan behoren (pro forma omzet EUR 7,1 miljard). Heijmans voorziet dat een eventuele transactie in 2001, gezien het tijdstip en de verwachte afronding daarvan, geen bijdrage zal leveren aan de groei van de winst per aandeel Heijmans. Naar verwachting zal de transactie wel leiden tot een extra stijging van de winst per aandeel Heijmans in 2002 van 25%. Verdere voordelen zullen worden behaald door een betere kostenbeheersing en verbetering van kennis en kwaliteit van medewerkers en organisatie.

Hertogenbosch, 31 augustus 2001