AutoRai

31-8-2001

Mazda introduceert de nieuwe Premacy in Frankfurt

Tijdens de IAA beleeft de nieuwe Mazda Premacy zijn Europese première. Deze vijf-persoons Mazda medium MPV zal vanaf de maand november in Nederland verkrijgbaar zijn.

De nieuwe Mazda Premacy is aan de buitenkant te herkennen aan een grotere vijfpunts grille, gewijzigde bumpers en aangepaste vóór- en achterlicht units.

Naast een 1.8 liter benzinemotor (100 pk / 74 kW) en een 2.0 liter direct ingespoten turbodiesel 100 pk / 74 kW), wordt ook een 2.0 liter benzine-krachtbron, die goed is voor 130 pk / 96 kW bij 6.000 t.p.m., leverbaar. Deze nieuwe Premacy motorvariant is afkomstig uit de Mazda 323-serie.

De nieuwe Premacy zal in zes verschillende varianten aangeboden worden. Er kan een keuze worden gemaakt uit tien kleuren.

Base

De basis van de nieuwe Premacy-serie zal worden gevormd door de Base-versie die standaard o.a. met twee airbags, ABS, elektrische ramen vóór, een in hoogte verstelbaar stuur en centrale deurvergrendeling is uitgevoerd. Deze versie wordt alleen verkrijgbaar met een 1.8 liter benzinemotor.

Comfort

De Comfort-versies worden geleverd met een 1.8 liter benzinemotor of een 2.0 liter DiTD. Standaard voorzieningen zijn o.a. airco, roofrails, ABS, traction control, elektrische ramen vóór, centrale deurvergrendeling en vier airbags.

Exclusive

Naast alle standaardvoorzieningen waarover de Premacy Comfort beschikt is de Exclusive tevens voorzien van mistlampen in de voorbumper, een tonneau cover, velours stoelbekleding en picknick tafels aan de voorstoelen ten behoeve van passagiers achterin. Een automatische transmissie is als optie verkrijgbaar bij de 2.0 liter benzine-versie.

Touring

Deze versie zal alleen leverbaar worden met een 2.0 benzinemotor ( 130 pk / 96 kW ). De standaard uitrusting van de Exclusive is bij deze uitvoering uitgebreid met lichtmetalen velgen, een lederen stuurwiel en een modulair audiosysteem. Als optie is een in het dashboard geïntegreerd navigatie-systeem leverbaar.

Active 1.8 en 2.0 DiTD

Nieuw voor de Premacy is de toevoeging van de Active-versie die leverbaar wordt met een 1.8 benzinemotor en een 2.0 direct ingespoten turbodiesel. Witte wijzerplaten, zwarte stoelbekleding en alluminium details geven het interieur een sportief uiterlijk. Daarnaast zijn een modulair audio systeem, optioneel uit te breiden met een in het dashboard geïntegreerd navigatie systeem, een volledig automatische airco, lichtmetalen velgen en stootstrips in kleur, standaard.

Active 2.0

Met zijn 130 pk / 96 kW is de 2.0 liter benzine-versie van de Active het absolute topmodel van de nieuwe Premacy-serie. Deze uitvoering is, naast alle standaard items in de Active, ook nog uitgerust met 16 inch lichtmetalen velgen, donker getinte zijramen achter, een voorspoiler, side-skirts, een achterspoiler en een dakspoiler. Ook Dynamic Stability Control (DSC) is standaard aan boord.

MX-5 MPS

Mazda brengt niet alleen de nieuwe Premacy naar de IAA. Ook de Mazda MX-5 MPS zal veel bewondering oogsten in Frankfurt. Met zijn door Mazda Speed ontwikkelde race technologie heeft deze speciale versie een 1930 cc motor die goed is voor 200 pk / 146 kW, een aangepaste vering, koelsleuven in voor- en achterschermen, 17 inch velgen en aangepaste dikke remschijven. De vóór- en achterlicht units zijn zeer verrassend en ook de forse centrale uitlaat in combinatie met de achterspoiler boezemt ontzag in.

Nog meer Mazda nieuws

Op de Mazda-stand, die in de nieuwe hal 3 op de eerste etage is gevestigd, zal tevens de nieuwe Premacy seven-seater zijn opwachting maken. Ook de RX-8 met de Renesis rotatiemotor, die naar verwachting eind volgend jaar van de band zal rollen, de MX Sport Tourer en een in Amerika ontwikkelde Hot version van de 323 Sedan kunnen worden bewonderd.