Korps: Groningen, plaats: Diverse 31-08-2001
Politiebericht Groningen (vrijdagmiddag) Vrijdagmiddag 31 augustus 2001

Groningen: botsing met taxi
Bij een botsing tussen een taxi en een personenauto op de kruising Hereplein met de Herebrug ontstond vrijdagmorgen flinke schade aan zowel de taxi als aan de personenauto. De bestuurder van de personenauto, een 27-jarige inwoner van Groningen verleende geen voorrang aan de taxi, bestuurd door een 34-jarige stadsgenoot, die over de busbaan reed. Beide chauffeurs kwamen met de schrik vrij. De taxi werd door een bergingsbedrijf afgesleept.

Groningen: bromfietscontrole
Op de Van Iddekingeweg in Groningen vond vrijdagmorgen een controle op bromfietsen plaats. In totaal werden 17 bekeuringen uitgeschreven. Het ging voornamelijk om de overschrijding van de zogeheten constructiesnelheid (10 x). Daarnaast werden overtredingen geconstateerd als geen geldige verzekeringsplaat, geen remvertraging, geen certificaat en het rijden op een fietspad. De hoogst gemeten constructiesnelheid was ruim 68 km/u. Toegestaan is een constructiesnelheid van 45 km/u.

Groningen: inbraak bouwplaats
In een winkelpand aan de Herestraat die momenteel wordt verbouwd is donderdagnacht ingebroken. Men is binnengekomen door een deur op de 1e verdieping te forceren. Er worden diverse gereedschappen vermist, zoals een boormachine, een grote slijptol en ander timmergereedschap. Het bouwbedrijf heeft aangifte gedaan.

Winschoten: man (68) in Pekelderdiep gevonden
Ongerust omdat haar 68-jarige echtgenoot niet was thuisgekomen tussen de middag ging de vrouw van een Winschotenaar op zoek naar haar man. Langs de route die haar man fietst zag zij in het Pekelderdiep bij de Oostelijke Ringweg in Winschoten een lichaam drijven. De hulpverleningsdiensten stelden vast dat het om haar echtgenoot ging. De politie heeft geen aanwijzingen dat er een misdrijf in het spel is en onderzoekt hoe de man in het water terecht is gekomen.

Middelstum: bedrijfsongeval met aardappelrooimachine Vermoedelijk doordat een 22-jarige man uit Oosternieland loof wilde verwijderen terwijl de band en de rollen van een aardappelrooimachine werkten op een weiland aan de Oosterburen in Middelstum raakte hij verstrikt in de machine. Het slachtoffer kon zichzelf bevrijden en werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De Arbeidsinspectie is in kennis gesteld en zal onderzoek verrichtten.

Delfzijl / Holwierde: snelheidscontroles
Op de Kustweg in Delfzijl waar een maximumsnelheid geldt van 50 km per uur werd vrijdagochtend een snelheidscontrole gehouden. Van de 337 passerende voertuigen reden er 28 te hard waarbij de hoogste snelheid 95 km per uur bedroeg. In Holwierde werd op de Hoofdweg gecontroleerd. Hier reden 8 van de 316 gecontroleerde voertuigen sneller dan 50 km per uur. De hoogst gemeten overtreder reed 66 km per uur.

Usquert: snelle brommer in beslag genomen
Agenten troffen op de Provincialeweg in Usquert een 26-jarige inwoner uit die plaats aan die met een snelheid van zon 95 km per uur over de weg raasde. De man bekende een 70 cc cilinder op zijn bromfiets gemonteerd te hebben. De plof werd in beslag genomen en de man krijgt een proces-verbaal.

Zuidhorn: fietser (14) geschept door vrachtwagen Een 14-jarige fietser uit Zuidhorn werd vrijdagochtend op de kruising van de Rijksstraatweg N355 en de Provincialeweg N980 bij het oversteken geschept door een vrachtwagen bestuurd door een 37-jarige chauffeur uit Appelscha. Voor de vrachtwagen reed een andere vrachtwagen die linksaf sloeg en kennelijk heeft de jeugdige fietser de situatie niet juist ingeschat. Hij werd bij de botsing weggeslingerd en kwam in de berm terecht. Met onbekend letsel is hij naar het ziekenhuis gebracht.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (30 ct/min)