Feyenoord


31-08-2001 | 14:42 LIVERPOOL VRAAGT ALSNOG BLOEDTEST

Liverpool heeft naar aanleiding van de stellingname van Feyenoord vanmorgen inzake het niet doorgaan van de transfer van Jerzy Dudek zojuist (14.15 uur) alsnog een bloedtest aangevraagd voor de Feyenoord-doelman. De bondsarts van het Poolse elftal zal hierin bemiddelen. Het resultaat van die bloedtest wordt zo spoedig mogelijk naar Liverpool gefaxt. Feyenoord en Liverpool hebben inmiddels een openlijn over de ontstane situatie.

'Er is een inmiddels een bevestiging van Liverpool-manager Rick Parry dat er geen problemen zijn over de werkvergunning van Dudek in Engeland. Dat kan dus niet de reden zijn dat de deadline voor inschrijving voor de Champions League niet gehaald zou kunnen worden', aldus Feyenoord-manager Jan D. Swart.

'Het enige waar Liverpool absoluut waarde aan hecht is een bloedtest. We nemen dus aan dat die gisteren inderdaad vergeten is. Het toeval wil dat de bondsarts van de Poolse selectie woensdag van alle spelers van het nationale elftal een bloedtest heeft afgenomen. De zaakwaarnemer van Dudek heeft inmiddels contact met hem gehad. Beiden kennen de haast die nu geboden is. We gaan ervan uit dat het resultaat van die test binnen een uur in Liverpool is en als de test goed is, gaan we ervan uit dat de transfer alsnog doorgang zal vinden'.

Edwin Zoetebier wordt van de merkwaardige gebeurtenissen op de hoogte gehouden.

bron : (c) Feyenoord Rotterdam