Feyenoord


31-08-2001 | 13:19 TRANSFER DUDEK GAAT NIET DOOR: ZOETEBIER TERUG NAAR VITESSE

De transfer van Jerzy Dudek naar Liverpool gaat niet door. Liverpool heeft Feyenoord vanmorgen (11.30 uur) laten weten dat de medische test niet volledig was en de tijd ontbrak om die te herhalen. Vanmiddag sluit immers de inschrijving voor de Champions League. Hierdoor gaat ook de terugkeer van Edwin Zoetebier niet door. Feyenoord beraadt zich op juridische stappen.

Feyenoord is vrijdagmorgen door Jan de Zeeuw, de zaakwaarnemer van Dudek, op de hoogte gebracht van de eerste aarzelingen bij Liverpool. De Zeeuw had toen ook al vernomen dat Liverpool donderdagavond contacten had gelegd met Coventry-doelman Kirkland, die naar het schijnt vanmorgen reeds door Liverpool is gekeurd.

'We tasten voorlopig in het duister over de ware reden van het mislukken van de transfer', aldus Feyenoord-manager Jan D. Swart. 'De keuring in Polen was donderdag een zaak tussen Liverpool en Dudek. Wij hebben later slechts van de zijde van de Dudek-partij vernomen dat er vertraging was met het beoordelen van een scan. De door Liverpool naar Polen gestuurde dokter zou deze scan hebben meegenomen naar Engeland om die pas vrijdagmorgen in zijn eigen ziekenhuis te laten bestuderen. Vanmorgen is daar aan toegevoegd dat de dokter ook vergeten zou zijn om bij Dudek bloed af te nemen. Liverpool heeft ons die berichten niet bevestigd. In de fax aan Feyenoord staat slechts dat de transfer geen doorgang kan vinden omdat de keuring 'onder ongewone omstandigheden' heeft plaats gehad'.

Feyenoord beraadt zich nu op juridische stappen. 'Er is weliswaar afgesproken dat de overeenkomst kon worden opgeschort als Dudek niet goedgekeurd zou worden, maar er is een wezenlijk verschil tussen afkeuren en ondeugdelijk keuren. Dudek is kerngezond', aldus Swart. 'Dat kan bevestigd worden door actuele documenten van de medische staf van Feyenoord. Het ziet er naar uit dat er sprake van een incompetentie beoordeling en dan komen volgens de inmiddels door Feyenoord geraadpleegde juristen de gevolgen weer heel anders te liggen. Te meer daar Feyenoord voor alle zekerheid het medische rapport over Dudek donderdagmiddag reeds naar Liverpool heeft gefaxt, dus tijdig voor de inschrijving voor de Champions League. Na terugkomst uit Polen zal Dudek trouwens opnieuw door Feyenoord worden gekeurd om daarmee ten overvloede te kunnen aantonen dat hij gezond is'.

Het mislukken van de transfer van Jerzy Dudek naar Liverpool is ook een zware teleurstelling voor Edwin Zoetebier, die zich zeer verheugd had op zijn rentree bij Feyenoord. 'Edwin kende de ontbindende voorwaarde. Zijn transfer kon alleen doorgang vinden als Dudek zou worden verkocht. Maar alle partijen zijn ervan uitgegaan dat dit slechts een papieren formaliteit zou zijn. Er zijn gisteren tijdens de besprekingen nog grappen over gemaakt, in de geest van: in de voetbalwereld staan we nergens meer van te kijken. Maar het is natuurlijk in en in triest voor beide keepers'.

Edwin Zoetebier kreeg gisteravond het eerste signaal dat het niet goed zat in Polen. Om die reden heeft hij vanmorgen al niet meegetraind met Feyenoord.

bron : (c) Feyenoord Rotterdam