Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 31-08-2001

Politieberichten district Rijn en Venen, 09.10 uur
Alcoholcontrole

ABCOUDE Op de Hoogstraat werd een 29-jarige inwoner van Amsterdam op donderdagmiddag half een aangehouden omdat hij met hoge snelheid tijdens de Feestweek tussen de mensen doorreed. De man ontweek slippend met zijn voertuig diverse mensen om een aanrijding te voorkomen. Ook een stopteken dat hem door een politieagent werd gegeven negeerde hij. Na een korte achtervolging met een politieauto kon de bestuurder worden aangehouden.
Aan het bureau bleek bij de ademanalyse dat hij 1,8 promille aan alcohol in zijn lichaam had. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

In de nacht van donderdag 30 op vrijdag 31 augustus werd door de politie in het kader van de actie `Doe Nuchter, Rij Alcoholvrij` een alcoholcontrole gehouden op de Amsterdamse Straatweg. Een 54-jarige automobilist, inwoner van Zwolle, bleek alcohol gedronken te hebben en aan het bureau bleek uit de ademanalyse dat hij 1,1 promille aan alcohol in zijn lichaam had. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt.
Een 28-jarige automobilist, inwoner van Muiden, ging er bij het zien van de controlerende agenten vandoor. Hij kon na een korte achtervolging staande worden gehouden. De bestuurder bleek alcohol te hebben gedronken en werd aangehouden. Aan het bureau bleek uit de ademanalyse dat hij 0,6 promille aan alcohol in het lichaam had. Ook deze bestuurder kreeg een proces-verbaal.