Ingezonden persbericht


Persbericht

31 augustus 2001

Iris Group en Software AG samen in XML ~ snelle en flexibele koersinformatie voor financiële portals ~

Iris Group en Software AG hebben een overeenkomst gesloten voor het leveren van de IXF voor Tamino Suite. Door de financiële gegevens (IXF) van Iris voor Inter- en Extranet te combineren met de Tamino XML Server van Software AG, ontstaat een uitgebreide en complete oplossing voor financiële portals.

Iris XML Feed (IXF) is een betaalbaar Euronext 'marketdatafeed' product voor financiële portals. Met de IXF datafeed kunnen deze webportalen zowel real-time als historische financiële marktgegevens via de eigen website aanbieden. Om het flexibel gebruik van de financiële gegevens te vergroten, biedt IXF ze in XML formaat aan. Een online beleggingsportaal kan hierdoor zelf bepalen hoe de gegevens worden weergeven. Standaard biedt IXF bijvoorbeeld weergave in AEX, AMX of opties aan, maar met behulp van stylesheets (XSLT) kan men de output in principe in elke gewenste vorm presenteren.

Met de IXF voor Tamino Suite, kan Iris Group haar klanten behalve datatransport nu ook data-opslag in XML aanbieden. Doordat alle financiële marktgegevens in XML formaat kunnen worden opgeslagen en opgeroepen, wordt het mogelijk om real-time en historische koersinformatie snel aan andere in XML formaat opgeslagen informatie te koppelen. Behalve een direct inzicht in de meest recente aandelen- en obligatiekoersen, kunnen gebruikers van webportalen hierdoor ook trendanalyses uitvoeren. Binnen de IXF voor Tamino Suite is de Tamino XML Database verantwoordelijk voor het management van het opslaan, oproepen en uitwisselen van IXF documenten in native XML formaat. De Tamino XML Database kan ook ingezet worden voor het uitvoeren van intelligente analyses van bedrijfsgegevens.

"Door het gebruik van XML kunnen financiële portals de door ons aangeleverde Euronext marktgegevens sneller dan voorheen aan hun klanten aanbieden, zei Fred von Berg, business development manager bij Iris Group. "Gezien de grote mogelijkheden die de XML standaard voor de financiële wereld biedt, verwachten we op korte termijn onze samenwerking met Software AG verder uit te breiden."

"Opslaan en uitwisselen van gegevens in native XML formaat biedt grote voordelen voor de financiële wereld waarin informatie snel en real-time beschikbaar moet zijn. De software van Iris Group heeft binnen de financiële industrie een sterke marktpositie en wij zijn dan ook verheugd dat de Tamino XML Server aan deze software wordt gekoppeld voor het uitwisselen van sterk fluctuerende koersinformatie," aldus Gregor Petri, Director Sales en Marketing bij Software AG.

(393 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Iris Group
Iris Group is een innovatief Europees softwarebedrijf dat geavanceerde schermenhandelsystemen ontwikkelt voor de professionele effecten-, futures- en optiemarkten. Iris Group is opgericht in 1985 en heeft haar hoofdkantoor in Amsterdam. Zij is tevens een officiële reseller van Euronext marktgegevens. Een groot aantal dealing rooms bij banken en derivatenhandelaars maken gebruik van haar zeer snelle Rubyx® schermenhandelsysteem. Met het Rubyx® beurssysteem kunnen handelaren handelen in verschillende financiële producten op de beurzen van Frankrijk, België, Nederland (Euronext), Engeland (LIFFE) en Duitsland (Xetra; Eurex). De online versie van het Rubyx® schermenhandelsysteem gebruikt XML als datatransport component. De softwaresystemen van de Iris Group zijn compatibel met de datafeeds van Reuters en S&P Comstock. Er zijn onder andere samenwerkingsovereenkomsten gesloten met content integrator Infolook en backoffice provider SS&C Technologies. Nadere informatie is te vinden op de website: www.irisonline.com

Over Software AG
Software AG, The XML Company, is Europa's grootste producent van systeemsoftware en wereldwijd een belangrijke leverancier van geavanceerde technologie voor gegevensbeheer en e-business. Sinds 1998 specialiseert het bedrijf zich in de ontwikkeling van XML producten voor internettoepassingen. Met haar 3.500 medewerkers en aanwezigheid in 70 landen, verwacht het concern in 2001 een omzet van meer dan 600 miljoen euro te behalen. De organisatie sloot partnerships en distributieovereenkomsten met belangrijke marktpartijen als IBM, Microsoft en SCO en met innovatieve IT-leveranciers zoals Extensiblity, Softquad en Sequoia. De producten van Software AG beheren de centrale IT processen van duizenden gerenommeerde bedrijven, waaronder Lufthansa, British Sky Broadcasting, ZDF, Dresdner Bank AG, Swiss Post, DaimlerChrysler, Deutsche Bahn AG (German Rail), BP en VIAG Interkom. Software AG is genoteerd op de aandelenbeurs van Frankfurt (MDAX, identificatienummer 724264 / SOWGn.F.) Het hoofdkantoor is gevestigd in het Duitse Darmstadt.

Volgens de recente IDC Market Forecast en Analysis is Software AG met een markaandeel van 40.5% de marktleider op de XML en Virtual DBMS markt en met een marktaandeel van 11% de één na grootste leverancier op de Europese Middleware markt.

Contact Software AG: Gregor Petri Tel: 0345-544165 Fax: 0345-544144 E-mail: gregor.petri@softwareag.nl http://www.thexmlcompany.nl

Contact Iris Group: Fred von Berg
Tel: 020-6254491 Fax: 020-6240996
E-mail: info@IrisOnLine.com http://www.irisonline.com)

Contact pers: Jane Timmermans (LEWIS Communications) Tel: 043-3566956 Fax: 043-3566955 E-mail: janet@lewispr.com http://www.lewispr.com

Jane Timmermans
LEWIS Communication BV
Marketing and Media Relations for Technology Companies Gaetano Martinolaan 95
6229 GS Maastricht Nederland
Tel: +31 (0) 43-3566957 Fax: +31 (0) 43-3566955
Web: http://www.lewispr.com