Ingezonden persbericht

Nieuwe generatie beeldbuis voor multimediatoepassingen

Super Bright CRT-monitoren verdubbelen helderheid tot 300 cd/m²

Mitsubishi Diamond Pro 740SB eerste Super Bright 17-inch monitor van NEC-Mitsubishi Electronics Display

Hoofddorp, 31 augustus 2001 - Met de recent gestarte productie van de nieuwe 17-inch Mitsubishi Diamondtron M²-beeldbuis door Mitsubishi Electric Corp. openen zich nieuwe mogelijkheden op het gebied van multimedia-applicaties voor gebruikers van CRT-monitoren. De nieuwe Super Bright-beeldbuis realiseert helderheidswaarden van 300 cd/m². NEC-Mitsubishi Electronics Display-Europe zal de nieuwe monitor nog dit jaar op de markt brengen. Door de introductie van deze CRT-monitoren met zeer innovatieve technologie loopt NEC-Mitsubishi Electronics Display wederom voorop in de markt. Naar verwachting worden ook 19-inch en 22-inch versies van deze beeldbuizen geïntroduceerd.

De nieuwe Mitsubishi Diamondtron M²-beeldbuis is ontwikkeld voor complexe multimedia-applicaties en wordt parallel geproduceerd met de toonaangevende, gepatenteerde Diamondtron Natural Flat-beeldbuis (NF). De ontwerpers van de Diamondtron M² hebben de technische beperkingen op het gebied van helderheid opgelost doordat deze nieuwe beeldbuis zich automatisch aanpast aan de content op het scherm. Wanneer een video of DVD wordt afgespeeld, kan de helderheid toenemen tot 300 cd/m², terwijl de tekst tegelijkertijd wordt weergegeven met een maximum van 125 tot 150 cd/m². Deze situatie komt, zeker bij internetapplicaties, dagelijks voor doordat Providers aan de rand van de getoonde video's allerlei banners en teksten weergeven.

Doordat video's nu bijna dagelijks in zakelijke en medische omgevingen en bij de gebruiker thuis worden bekeken, wordt duidelijk dat monitoren met conventionele beeldbuizen de grenzen op dit gebied bereikt hebben. Of het nu gaat om het houden van een videoconferentie, het afspelen van een tv-programma, DVD's of webcontent, tot nu toe bieden CRT-monitoren onvoldoende helderheid voor een hoogwaardige weergave. Op basis van specifieke eigenschappen (donkere achtergronden met veel contrast) vereisen video's in het algemeen meer dan het geboden gemiddelde van 100 cd/m².

In dit geval is zelfs het maximaliseren van de helderheid onvoldoende. De videobeelden worden wel helderder, maar het contrast vervaagt en de teksten worden onleesbaar. Andere alternatieven om de helderheid op te voeren tot 240 cd/m² door het voltage te verhogen, werken maar tot een bepaalde hoogte. Deze alternatieven maken gebruik van verschillende voorgeprogrammeerde helderheidsniveaus voor tekst, beeld en video, of openen bijvoorbeeld slechts een klein venster voor het afspelen van DVD's. Wanneer gemengde applicaties (eigenlijk échte multimedia) met twee of drie componenten draaiden, was de kwaliteit meestal onvoldoende.

Mitsubishi Diamond Pro 740SB
De nieuwe Mitsubishi Diamond Pro 740SB is gebaseerd op de nieuwe Diamondtron M²-beeldbuis. Door de combinatie van vernieuwende technologie en de uitstekende helderheidsniveaus tot 300cd/m² (piek), biedt de nieuwe 17-inch monitor een scherp, helder en flikkervrij beeld tot in de hoeken. Reflecties door omgevingslicht worden tot een minimum beperkt door het absoluut platte oppervlakte van het scherm, waardoor gebruikers comfortabel en ergonomisch kunnen werken. Dit wordt ondersteund door de donkere tint van het scherm en de Lambda/4 non-reflectie- coating van de beeldbuis, die tevens zorgt voor een uitstekend contrast. Door de grille pitch van 0,25 mm (over het gehele scherm) wordt nauwkeurigheid van alle details gegarandeerd.

De Super Bright Mode (SBM) kan in- en uitgeschakeld worden via een extra knop. De aanbevolen resolutie van de Mitsubishi Diamond Pro 740SB is 1024x768 pixels met een beeldverversingsratio van 85Hz. De maximale resolutie is 1600x1200 pixels bij 50 tot 76 Hz. De Mitsubishi Diamond Pro 740SB biedt een horizontale frequentie van 31-96 kHz en een verticale frequentie van 50-160 Hz. Evenals andere nieuwe modellen van NEC-Mitsubishi Electronics Display voldoet de nieuwe monitor aan de nieuwe sRGB-standaard voor automatische kleurkalibratie.

Door beperkte afmetingen van 399x413x415 mm (h x b x d) heeft de Mitsubishi Diamond Pro 740SB weinig ruimte nodig. Het energieverbruik van deze monitor is 95 Watt (gemiddeld) bij normaal gebruik en minder dan 5 Watt in de stand-by-modus. Het nieuwe 'Self Diagnosis Circuit' geeft technische problemen direct als foutmelding op het scherm. Op die manier kan de gebruiker of de medewerker van de technische hulplijn problemen sneller oplossen.

De monitor is Plug & Play-compatibel (DDC2B + DDC/CI) en uitgerust met een Asset Management-functie om het beheer in netwerkomgevingen te vergemakkelijken. Alle aanpassingen met betrekking tot schermgeometrie kunnen worden gemaakt met de gebruiksvriendelijke On-Screen Manager, die met een wachtwoord is beveiligd. Ook de kleurtemperatuur, moirécorrectie, ergonomische controle, factory reset, statusinformatie en het Intelligent Power Management (IPM) zijn afzonderlijk in te stellen. De Mitsubishi Diamond Pro 740SB voldoet aan alle huidige normen op het gebied van ergonomie en veiligheid, waaronder CE, MPR-II, TCO 99, TÜV-GS, TÜV-Ergonomie, Energy Star en ISO 9241-3/-7/-8.

De Mitsubishi Diamond Pro 740SB is nog dit jaar op de markt beschikbaar.

NEC-Mitsubishi Electric Visual Systems Corp.
De Japanse joint venture voor monitoren NEC-Mitsubishi Electric Visual Systems Corp. (NMV) werd op 18 januari 2000 opgericht in Tokio en is operationeel vanaf 1 april 2000. In Europa en de Verenigde Staten ging dit samenwerkingsverband op 1 juli 2000 van start onder de naam NEC-Mitsubishi Electronics Display (NMD). Het doel van de joint venture is het gezamenlijk bedienen van de markt voor monitoren en het bundelen van de krachten op het gebied van technische knowhow om zo de markt optimaal van dienst te zijn. Onder de nieuwe naam NEC-Mitsubishi Electric Visual Systems Corp. (NMV) wil de organisatie een eigen, sterke plaats veroveren tussen de grootste mondiale spelers in deze sector. Dat is mogelijk dankzij een versterkte concurrentiekracht en een steviger focus op innovatieve technologieën en verhoogde efficiency. Het managementteam bestaat uit vertegenwoordigers van beide organisaties. President en CEO is Yoshi Takayama, Executive Vice-President en COO is Nobuyoshi Yamazaki. NMV biedt wereldwijd werk aan meer dan 2.400 mensen.

Voor meer persinformatie:
NEC-Mitsubishi Electronics Display-Benelux
Lonneke van der Horst
Antareslaan 65
2132 JE HOOFDDORP
Telefoon: +31 (0)23 5548 468
Fax: +31 (0)23 5548 447
E-mail: lonneke.horst@nl.nmvs.com

Lammers van Toorenburg PR
Maike Heunks
Kosterijland 5
3981 AJ BUNNIK
Telefoon: +31 (0)30 6565 070
Fax: +31 (0)30 6565 473
E-mail: maike@lvtpr.nl