AutoRai

31-8-2001

Renault Scénic RX4 Salomon, gelimiteerd actiemodel

Renault biedt de Scénic RX4 vanaf nu in een série limitée aan die in samenwerking met de sportfabrikant Salomon wordt geproduceerd.

De serie heeft de naam Scénic RX4 Salomon gekregen en zal vanaf september in de meeste Europese landen op de markt worden gebracht. Het interieur is geïnspireerd op outdoor sporten en is bedacht in samenwerking met Salomon. Deze originele série limitée van de Scénic RX4, die is gebaseerd op de Privilège uitvoering en voorzien is van een aantal exclusieve uitrustingen, zal verkrijgbaar zijn met twee motoren: de 2.0 16v 140 pk benzinemotor en de 1.9 dCi 105 pk dieselmotor met common rail.

Kort na de lancering van de Scénic RX4 besloot Renault om contact te zoeken met Salomon, een sportartikelenfabrikant gespecialiseerd in outdoor sporten en andere sporten in relatie tot water, sneeuw of ijs. Renault wilde namelijk twee projecten opstarten waar beide merken als partner samen zouden werken en waar beide merknamen aan verbonden zouden worden. Aan de ene kant is dat de X-Adventure World Tour, een sportevenement dat bestaat uit zeven wedstrijden die in elf landen worden gehouden en waarvan Renault in april 2000 de exclusieve partner is geworden; aan de andere kant is dat een op de Scénic RX4 gebaseerde série limitée die geïntroduceerd is tijdens de autobeurs Val d'Isère 2001 voor 4x4 en vrije tijd.

"Hij past uitstekend in de op emotie, natuur en vrijheid gebaseerde wereld van sport en vrije tijd", verduidelijkt Yolinda Garcia, productmanager marketing. Van deze série limitée zullen 10.000 exemplaren worden gemaakt. Vanaf september 2001 zullen ze in 15 Europese landen op de markt worden gebracht.
De samenwerking tussen Renault en Salomon is gebaseerd op een aantal kwaliteiten die beide merken gemeenschappelijk hebben. Zo staan beide fabrikanten voor wat betreft hun eigen specialismen bekend om hun innovatievermogen: Renault met haar nieuwe visie op autos en Salomon met technisch hoogstaande outdoor- en andere sportartikelen (ski, snowboard, skeelers, uitrustingen voor trektochten, enz.).

Als monospace en als SUV is de Scénic RX4 een unieke auto die de enorme ruimte van een monospace en de uitrustingen en het comfort van een hatchback weet te verenigen met de meest vernuftige mogelijkheden van een 4x4 die zich op alle wegen thuisvoelt. Op die manier past de série limitée Salomon, bestemd voor outdoor bezigheden, geheel in de lijn van het er even uit zijn-gevoel dat de Scénic RX4 geeft.

Exclusieve look
Aan de buitenkant is de auto duidelijk herkenbaar door de exclusief ontworpen 16 lichtmetalen velgen. Het zichtbare reservewiel en een complete dakdragerset, die uit twee dakrailings en twee transversale dragers bestaat, benadrukt zijn pure en stoere karakter. De série limitée heeft aan de zijkant twee badges en de Salomon link op de achterzijde.

De série limitée Scénic RX4 Salomon zal verkrijgbaar zijn in 3 metaalkleuren: "vert steppe", "gris boréal" en de speciale kleur "bleu de glace", die uitgekozen is door de design teams van de beide merken.

In het interieur heerst een vlotte en dynamische sfeer die is geïnspireerd op outdoor sportartikelen. Er zijn talloze opbergmogelijkheden, waaronder flessenhouders en opbergnetten aan de rugleuningen van de voorstoelen. De bekleding van stof/alcantara, het geperforeerde leer op het stuurwiel en de specifieke versnellingspook (hoes + knop) zijn exclusief voor deze série limitée. Om de auto persoonlijk en origineel te maken, zijn de bedieningstoetsen voor de ruiten, spiegels, het dak, enz. en de verstelknoppen van de stoelen in soft touch orange uitgevoerd. De bedieningsmechanismen in de portieren zijn uitgevoerd in aluminiumkleur. Ook het vernuftige controlesysteem voor de bandenspanning hoort bij de standaarduitrusting van de Salomon. Tenslotte hoort er bij deze série limitée een speciaal door Salomon ontworpen rugzak met Scénic RX4 Salomon badge en een kunststof bak in de bagageruimte waardoor het schoonmaken daarvan eenvoudiger wordt.