Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van maandag 3-9
17:05 maandag 3 september 2001

Martin Panman
0651611628

Frontale aanrijding

MEPPEL. Vanmorgenvroeg gebeurde er een aanrijding op de Q365. Een 38 jarige man uit Lange Zwaag, verloor in een bocht naar rechts de macht over het stuur. Hij kwam op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer terecht en botste daar frontaal op een andere personenauto, bestuurd door een 37 jarige Meppeler. Beide bestuurders moesten naar het ziekenhuis. De autos werden afgesleept.

Kop-staart met gewonde

NIEUW BUINEN. Vanmorgen gebeurde er een kopstaart aanrijding op de kruising Zuiderdiep-Kerklaan. Een 20 jarige bestuurder uit Hoogeveen moest stoppen voor afslaand verkeer. Een achter hem rijdende 28 jarige bestuurder van een personenauto zag dit te laat en botste tegen de Hoogeveener. De bij de Hoogeveener inzittende passagiere werd door de aanrijding gewond. Zij werd overgebracht naar het Rafajaziekenhuis.

Diefstal uit vrachtwagen

HOOGEVEEN. Vannacht is er ingebroken in een vrachtauto die geparkeerd stond op de Voltastraat in Hoogeveen. 280 colli luiers van het merk Pampers verdwenen uit de vrachtauto. De inbreker heeft vermoedelijk het dekzijl van de vrachtauto losgemaakt en vervolgens de goederen gestolen. Hoe groot de schade is is niet bekend. De 39 jarige eigenaar deed aangifte.

Vals geld

In Schoonebeek werd een vals bankbiljet van 25 en 100 inbeslaggenomen. Dat zelfde gebeurde in borger. Daar werd een vals bankbiljet van 25 gulden aangetroffen. Ook en Klazienaveen werd een vals biljet van 25 gulden aangetroffen en in Norg werd een briefje van 50 gulden aangetroffen die vals bleek te zijn.

Winkeldief

Bij een supermarkt aan de Hoofdstraat in Borger werd een winkeldief betrapt. De man werd betrapt omdat hij een pan onder zijn jas had verstopt. Vervolgens was hij zonder te batalen langs de kassa gelopen. Twee medewerkers van de winkel gingen achter de man aan. Op de parkeerplaats zagen ze dat de man in een grijze Volvo 340 stapte. Om te beletten dat hij weg zou rijden, ging een van de medewerkers achter de auto staan. De verdachte trok zich hiervan niets aan en reed vol gas achteruit, zodat de man weg moest springen. Vervolgens reed de bestuurder met hoge snelheid een doodlopende weg in. Daar keerde de auto. De winkelier die er achteraan gerend was moest voor de 2e keer opzij springen omdat hij anders door de verdachte zou zijn aangereden. Het kenteken van de auto is genoteerd en een verder onderzoek zal volgen.

Hennepkwekerij

COEVORDEN. In Coevorden is vanmorgen een hennepkwekerij opgeruimd. In een woning aan de Homanstraat in Coevorden trof de politie een professionele kwekerij aan. Op de bovenverdieping van de woning werden twee kweekruimtes aangetroffen met ruim 150 planten. Stroom en water werden buiten de meters om afgenomen. 42 lampen van 600 watt werden inbeslaggenomen. De hennepplanten werden vernietigd. Er was geen bewoner aanwezig.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe