Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-09-2001
persberichten district Eemland zuid, 09.35 uur

Klikobrand veroorzaakt schade aan elektriciteitskast

AMERSFOORT In de nacht van zondag op maandag werd aan de achterzijde van een winkelpand aan de Muurhuizen door onbekende een kliko in de brand gestoken. Hierdoor is een electriciteitshuisje gaan branden welke aan de buitenzijde van het winkelpand was bevestigd. Getuigen hadden voor de brand drie personen bij de kliko zien staan. Het vermoeden bestond dat de brand was aangestoken.

De brand werd door de brandweer geblust. In een bedrijfspand en in een fietsenkelder werd een sterke gaslucht geroken. Hiervoor kwam de REMU ter plaatse. Twee bedrijven in de directe omgeving liepen rookschade op en een personenauto werd beschadigd.

Verkeersongeval letsel

AMERSFOORT - Zondagmiddag rond twee uur vond op de Barchman Wuytierslaan een aanrijding plaatst.
Een 64-jarige man uit Amersfoort reed over de Dokter Abraham Kuyperlaan. Hij verleende bij de kruising met de Barchman Wuytierslaan geen voorrang aan een 29-jarige automobilist uit Oostenwijk. Hierdoor ontstond een aanrijding. De Amersfoorter werd zwaar gewond overgebracht naar het ziekenhuis de Lichtenberg. De man uit Schotland werd samen met zijn bijrijder (leeftijd en woonplaats onbekend) eveneens voor onderzoek overgebracht naar de Lichtenberg. De beide voertuigen liepen forse schade op.