Openbare Bibliotheek Oss

FOTOTENTOONSTELLING MENS-EN-LEZEN IN BIBLIOTHEEK OSS

Van 4 september tot en met 6 oktober is er in de Bibliotheek Oss een fototentoonstelling te bekijken onder de titel Mens-en-lezen'. Fotograaf Geert de Groot uit Almen legde in rake zwart-wit beelden de relatie vast die mensen hebben met boeken, tijdschriften en kranten. Zijn foto's zijn een overtuigend bewijs dat we ook in deze tijd vol digitale media het geschreven woord niet kunnen missen.

De foto's van lezende mensen brengen de verbondenheid in beeld van mensen, hun leesgedrag en leesomgeving. Een groot aantal inwoners van Vorden heeft als model' meegewerkt aan het totstandkomen van de serie, die door fotograaf Geert de Groot is gemaakt. Hij is erin geslaagd de modellen treffend' in hun natuurlijke omgeving te fotograferen. Een tevreden man die in het café zijn ochtendkrantje leest, een scholier die niet uit vrije wil een echt' boek moet lezen, kinderen uit een Afghaans gezin die samen met hun moeder een Nederlands kinderboek lezen, een mevrouw die op de markt loempia's verkoopt en tussendoor even tijd heeft om een boek te lezen....

Gewone mensen die laten zien hoeveel de lectuur in gedrukte vorm nu nog voor hen betekent.

De fotoserie Mens-en-lezen' van Geert de Groot is tot en met 6 oktober gratis te bekijken tijdens de openingsuren van de Bibliotheek Oss.

Einde persbericht.