Ingezonden persbericht


W3C NL & ISOC.nl Masterclasses

Kom woensdag 5 september naar de derde Masterclass over multimedia en internet!

Op woensdag 5 september organiseren wij (W3C NL en ISOC.nl) voor de derde maal dit jaar een Masterclass. Ditmaal introduceren wij je in de wereld van SMIL en GriNS. SMIL is de taal waarmee audio, video, tekst en beeld in multimediale uitingen op internet en daarbuiten gechoreografeerd wordt. Een voorbeeld van een SMIL toepassing is RealPlayer. GRiNS is een Nederlandse technologie waarmee SMIL geredigeerd wordt. Wereldwijd wordt GRiNS door duizenden professionals en amateurs gebruikt om op gemakkelijke en effectieve wijze complexe presentaties te bewerken.

De sprekers voor deze Masterclass zijn Lloyd Rutledge (CWI) en Dick Bulterman (Oratrix). Lloyd Rutledge is onderzoeker in het onderzoeksthema 'Multimedia and Human Computer Interaction Theme' op het CWI (Centrum voor Wiskunde en Informatica). Rutledge is vanaf het begin betrokken geweest bij de ontwikkeling van W3C's SMIL. Dick Bulterman is President en CTO van Oratrix Development. Oratrix is gespecialiseerd in de ontwikkeling van multimediale systemen voor het web. Bulterman is tevens ook een van de oprichters van de W3C werkgroep 'Synchronized Multimedia' die verantwoordelijk is geweest voor de ontwikkeling van SMIL. Rutledge en Bulterman zijn auteurs van het te verschijnen boek, 'SMIL: Multimedia for the Web'.

Het programma voor deze Masterclass SMIL en GRiNS is als volgt:
* 13.00 - 14.00Ontvangst met een broodje

* 14.00 - 14.45Inleiding over de SMIL standaard door Lloyd Rutledge
* 14.45 - 15.15Koffiepauze

* 15.15 - 16.00Toepassingen van SMIL en GriNS door Dick Bulterman
* 16.00 - 16.30Discussie

* 16.30 - 17.30Borrel
Als je aanwezig wilt zijn op deze bijzonder leerzame SMIL/GRiNS Masterclass kun je je aanmelden door vóór 27 augustus een e-mail te sturen naar Marabelle de Vries met als titel "aanmelding Masterclass". De kosten voor de Masterclass bedragen 50 Euro voor W3C NL/ISOC.nl-leden en 100 Euro voor introducé(e)s.

Voor meer informatie over W3C, kun je contact opnemen met Annette Kik, tel 020-592 4248.

Het World Wide Web Consortium Kantoor Nederland wordt gerund door het CWI, het Centrum voor Wiskunde en Informatica, te Amsterdam.

Oratrix